Det var den høsten.
Den høsten da vi flytta. Og barna endelig fikk en trampoline.
Den høsten Jens begynte å ha mellomrom mellom ordene når han skrev og Iben begynte i barnehage.
Den høsten Samuel lærte å tegne med skygge og jeg oppdaget at det finnes et verdig liv etter førti.
Den høsten jeg plantet blomsterløk i min egen hage og begynte å glede meg til våren i samme stund.
Det var den høsten da vinteren kom så himla tidlig. Det falt snø på Halloween-gresskarene og Amerika valgte Trumph som president.
Denne høsten vil jeg huske. Som travel. Som slitsom. Som søvnløs. Som lykkelig. Som livet.
Og som den høsten jeg fant oppskriften på verdens beste scones.
Du trenger:
(ca 15 stk)
450 g siktet hvetemel + 50 g til utbaking
80 g sukker
80 g mykt smør
5 ts bakepulver
2 egg
ca 2,5 dl melk
sammenvispet egg til pensling
Slik gjør du:
Sett ovnen på 225 grader.
Kle et stekebrett med bakepapir.
Ha mel og smør i en bolle og rør med feks en tresleiv til alt har en smulete konsistens. Tilsett sukker, egg og bakepulver og bland sammen igjen. Ha så i melken og rør til en ganske klissete deig.
Mål opp 50 g mel og ha mesteparten på benken. Hell deigen på melet og topp med resten av melet. Brett deigen halvveis og snu den 90 grader. Brett igjen og snu igjen. Gjenta dette noen ganger til det meste av melet er arbeidet inn i deigen. (Men ikke overarbeid deigen). Denne metoden gir veldig luftige scones!
Klem/klapp deigen utover til den er ca 2,5 cm tykk. Stikk ut rundinger med et lite glass eller hjerter med en pepperkakeform. Klem deigrestene sammen igjen og stikk ut til det ikke er mer deig igjen. Legg på stekebrettet. Pensle med egg.
Stek midt i ovnen i ca 12-15 minutter. Avkjøl på rist.
Kos deg.
Oppskriften er fra Paul Hollywood.
No Comments