Luftige hamburgerbrød
I kveld får du oppskriften på enkle, luftige hamburgerbrød som selvfølgelig også er like gode med pålegg. Hiv de du ikke spiser i fryseren. 🙂
Du trenger:
(ca 15 stk)
25 g fersk gjær (evt 0,5 pose tørrgjær)
3,5 dl lunkent vann
500 g siktet hvetemel
2 ss olivenolje
1 ts salt
evt pisket egg/melk til pensling
evt sesamfrø til topping
Slik gjør du:
Løs gjæren opp i vannet i en eltebolle. Tilsett så mel, salt og olje og elt deigen i ca 10 minutter. Sett til heving under plast til dobbel størrelse (40-60 minutter). Deigen skal være ganske fuktig.
Del deigen i ganske små emner (15 stk), med mindre du ønsker veldig store hamburgerbrød, og form til runde boller. Legg dem på et stekebrett kledd med bakepapir og trykk dem litt flate.
Sett ovnen på 225 grader
Etterhev under plast i ca 30 min eller til dobbel størrelse før du evt pensler dem og strør over frø.
Stek midt i ovnen i ca 12 minutter eller til de er gylne og har en hul lyd når du banker på dem. Avkjøl på rist.
Kos deg.