Saftig jaffakake
I kveld slår jeg et slag for de små tingene. Ting som er (nesten) gratis og som gjør livet (mitt) verdt å leve:
– at det endelig er lyst når jeg leverer og henter i barnehagen
– fuglesang
– solen som varmer i husveggen
– boken jeg akkurat har begynt å lese
– lyden av smeltet snø som drypper fra taket
– den første kaffekoppen om morgenen
– en uventet klem (Jepp! Klem meg i vei)
– når snuppa plutselig sover en time lenger enn hun pleier
– et stykke lun jaffakake
For å lage den trenger du:
Til kaken:
140 g mykt meierismør
200 g siktet hvetemel
2 ts bakepulver
200 g sukker
3 store egg
6 ss melk
finrevet skall av 1 (økologisk) appelsin
Appelsinlake:
3 ss appelsinsaft (fra appelsinen du tok skallet fra)
50 g sukker
evt ca 50 g mørk sjokolade (til å ringle over), kan sløyfes
Slik gjør du:
Sett ovnen på 180 grader, over- og undervarme.
Kle en brød form (1,5 L) med bakepapir.
Ha alle ingrediensene i en bakebolle og pisk (jeg bruker elektrisk visp) til alt er godt blandet.
Tipp røren over i brødformen og glatt toppen ut med en slikkepott.
Stek midt i ovnen i ca 35-40 minutter, min var ferdig etter 37 minutter. Ta kaken ut og sett formen på en rist.
Mens kaken steker har du sukker og appelsinsaft i en liten gryte. Varm forsiktig opp til sukkeret løser seg opp.
Hell/fordel appelsinblandingen over toppen av kaken med en gang du tar den ut av ovnen.
La kaken avkjøle i formen i ca 10-15 minutter før du forsiktig løfter den ut og lar den avkjøle helt på rist.
Smelt sjokoladen og ringle over før servering.
KOS DEG.