Det er første påskedag og ferien er på hell. Men vi har hatt det fint! En god blanding av by, sjø, hvile, venner, familie og aktivitet. Til tross for tre travle barn har vi til og med hatt noen hyggelige frokoster! Og til en av dem bakte jeg disse luftige og populære rundstykkene. Utrolig enkelt og veldig godt. Akkurat slik det bør være når man har fri. 🙂
Du trenger:
3 dl vann
0,5 ts tørrgjær
330 gram hvetemel
70 g lettkokte havregryn
1 ts salt
1 ss honning
Slik gjør du:
Kvelden før du skal ha disse til frokost, rører du raskt sammen alle ingrediensene i en bolle. Deigen blir temmelig klissete. Dekk bollen med plast og la den heve på kjøkkenbenken natten over.
Neste dag har du raust med mel på et bakepapir og heller deigen utover. Brett deigen på langs med en slikkepott og hendene dine slik at du bretter litt mel inn og over deigen. Nå skal den hvile der i 30 minutter.
Sett så et stekebrett inn i ovnen og sett ovnen på 275 grader vanlig over- og undervarme. Når det er gått en halvtime skrur du ovnen ned til 250, tar det brennhete stekebrettet ut av ovnen. Så deler du deigen i ca 8 emner med en skarp kniv. Prøv å ikke klemme luft ut av deigen. Videre bakser du dem over på brettet etter som du skjærer dem opp. Sett brettet midt i ovnen (OBS husk at det er varmt) og stek rundstykkene i 10 minutter. Avkjøl på rist
Kos deg.
10 Comments
Dette serveldig bra ut etter å ha stått over natten. Trenger man å smøre bakeplate før emnene går inn i ovnen?
Det er ikke nødvendig. 🙂
Hva mener du med “videre bakser du dem over” ? 🙂
Bare at du flytter dem over på stekebrettet. 🙂
Skjønte ikke helt det med å brette deigen på langs og må den ikke trykkes utover?
Bare løft/brett deigen inn fra kanten og mot midten. Deigen er løs og sklir utover av seg selv.
«Nå skal den hvile der i 30 minutter»
«Sett så et stekebrett inn i ovnen … Når det er gått en halvtime skrur du ovnen ned til 250»
Skal deigen hvile i to ganger en halv time?
En gang før du baker ut og en gang etter. 🙂 God søndag!
Hm…. dette funket dårlig her. Steker mye annet i ovnen som blir bra. Skal disse være myke?
Ovnen vår går bare til 250. Etter 10 min i ovnen så de ok ut på farge men var helt myke….
Satte de på varmluft nå i håp om at de blir «ferdige»
De er ikke veldig harde eller sprø i skorpen, men vanskelig å vite hva du mener med myke. Hadde de en hul lyd når du banket på dem?