Eltefrie rundstykker, barnas favorittfrokost
Dette var frokosten vår i dag. Barna mine elsker disse rundstykkene som er verdens enkleste å lage! Du må bare huske å røre sammen deigen kvelden før du skal spise dem. 😉
Du trenger:
ca 11 stk
500 g siktet hvetemel, jeg brukte økologisk
4 dl kaldt vann
2 ts salt
0,25 ts tørrgjær
mykt meierismør til å smøre formene med
1 sammenvispet egg, til pensling
11 muffins silikonformer store eller muffinsformbrett
Slik gjør du:
Kvelden før du vil steke disse rører du sammen mel, vann, gjær og salt i en bakebolle. Her kreves det ingen elting, bare sørg for at alt er blandet. Dekk bollen med plast og la den stå slik på kjøkkenbenken natten over. Neste morgen smører du silikonformene (NB om du bruker muffinsbrett er det viktig at du smører nøye). Fordel deigen i formene, jeg fyller dem halvfulle. Så pensler du dem med egg (dette er strengt tatt ikke nødvendig, men ser fint ut. Resten av egget bruker jeg til eggerøre). Sett silikonformene på et stekebrett og sett midt i ovnen. Ovnen skal være kald. Skru ovnen på 200 grader og sett nedtelling på mobilen din til 35 minutter. Da skal de være gylne og ha en hul lyd når du banker på dem. Ta ut av formene. Avkjøl på rist.
Kos deg.
Oppskriften har jeg fra min superflinke bloggkollega, Mat på bordet