Fløyelsmyke scones med daimsjokolade
Det er søndag. Nok en deilig vårdag er forbi og bare minnene står igjen. Humla surrer dovent gjennom hagen. To stoler står tett sammen, rettet mot solens siste stråler, en forlatt (men elsket) trehjulssykkel, en håndfull blomster i en liten vase, et par sko ved trampolinen og en fotball som har tatt kvelden etter en aktiv dag.
Det er en stor stor lykke å få leve og en enda større sorg at alt en dag skal ta slutt.
Men midt i mellom alt dette skal hverdager være og vi skal spise scones. Med Daim.
Du trenger:
(ca 15 scones)
700 g siktet hvetemel
170 g sukker
200 g melkesjokolade med Daim, hakket (kan sløyfes)
4-5 ts bakepulver
250 mykt meierismør
3,5 dl lettmelk
evt egg til pensling
Slik gjør du:
Sett ovnen på 210 grader, vanlig over- og undervarme.
Kle et stekebrett med bakepapir.
Bland sammen alle ingrediensene i en bakebolle. Jeg begynnes ofte med en sleiv og fortsetter med fingrene. Deigen skal være litt klissete og skal ikke jobbes for mye med.
Ha litt mel på kjøkkenbenken og vipp deigen oppå. Del opp i to like store deler som du former til en sirkel som er ca 5 cm høy. Del opp i 7-8 «pizzastykker» eller trekanter. Legg over på stekebrett og pensle med sammenvispet egg.
Stek midt i ovnen i ca 20 minutter eller til sconesene er gylne og har en hul lyd når du banker på dem.
Avkjøl på rist.
Kos deg.
Oppskriften er fra den vakre bakeboka til Godt brød.