Saftig sjokoladekake med Dumle

 

Det har blitt desember. 

Det har vært november. 

Jeg har endelig lært meg å elske november. 

November er som et dystert og kranglete barn som tester tålmodigheten din og ikke gir deg så mye kjærlighet tilbake. 

Men jeg tar det jeg får. 

En strålende soloppgang. 

Nakne grener med glitterfrost og knopper som hvisker om vår. 

En isklar stjernehimmel. 

Et kaldt soverom. 

Vakkert vinterlys som sprenger inn i sinnet. 

Et varmt skjerf som kjærtegner kinnet. 

En trygg armkrok. 

En bok. 

Enten det er november eller desember, blir det sjelden feil med sjokoladekake. Og med Dumle blir det ekstra digg!

Du trenger:

175 g meierismør
100 g mørk sjokolade, grovhakket
2.5 dl sukker
0,5 dl lys sirup
2 ts vaniljesukker
0,75 dl kakao
1,75 dl siktet hvetemel
3 egg
18 Dumle karameller delt i to

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader, over- og undervarme.

Finn frem en kvadratisk eller rund springform på ca 23 cm og kle den med bakepapir. (Jeg pleier å smøre den først for da fester papiret seg bedre).

Finn frem en halvstor gryte, du skal blande hele kakerøren i gryten.

Smelt smøret i gryten. Når smøret er helt smeltet har du i sjokoladen. Tilsett så sirup, sukker, kakao og vaniljesukker. Rør rundt til sjokoladen har smeltet og du har en glatt røre. Ha i egg og mel og rør igjen til alt er blandet.

Ha røren i kakeformen og bre den jevnt. Del karamellene i to med en skarp kniv. Stikk dem ned i kakerøren med «snittsiden» opp.

Stek kaken midt i ovnen i 25 minutter.

Avkjøl og skjær i biter.

Kos deg.