Sommerens beste brownies (i springform)

image_pdfimage_print

IMG_8260

Det er mandag, det er sommer, vi er på ferie. På en øde øy hvor tiden står stille, humla suser og joggebukse er et helt akseptert antrekk for kvinner i barsel. Men innimellom må vi til land for å skaffe det nødvendige for å leve. Du vet, mat, klær og sjokolade. Da hender det at det uungåelige skjer. At man snur seg rundt og står ansikt til ansikt med seg selv. I helspeilet. Helspeilet er en venn når du trenger den og en fiende når man feks akkurat har født (i allefall når jeg akkurat har det) og lever i den illusjonen at man ser helt ok ut og at et stykke til med perfekt klissete, sjokoladete brownies er fullstendig på sin plass. Så neste gang sender jeg mannen i butikken. For det er viktig å kunne kose seg litt. Det er jo tross alt sommer!

Nok til en god kosedose:

75 g kokesjokolade, jeg brukte 70%

75 g meierismør

2 egg

185 g brunt sukker

75 g siktet hvetemel

(100 g hakkede valnøtter eller hasselnøtter, jeg droppet dem fordi barna ikke er fan)

Smelt sjokolade og smør på svak varme i en kjele, avkjøl. Sett ovnen på 150 grader. Dekk bunnen i en springform (ca 22 cm i diameter) med bakepapir. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Rør forsiktig inn mel (og nøtter). Vend tilslutt inn sjokolade/smørblandingen. Hell røren i springformen og stek kaken midt i ovnen i 40 minutter. Sett formen på rist og avkjøl. Denne kaken blir bare bedre av å stå noen timer, men det er nesten umulig å ikke spise en bit med det samme den er ute av ovnen. Ja ja, samma det. Det er jo sommer!

(Oppskriften er fra boken “Sommermat”)

(Visited 1,066 times, 1 visits today)

3 Comments

 • Reply Trelagskake med brownie, nøttebunn og sukkerbrød | Sunn & syndig February 13, 2016 at 11:10 am

  […] Jeg starter med å bake brownies. Oppskriften er fra Bollefruas blogg. […]

 • Reply Hageheksa May 27, 2017 at 11:18 am

  Suksess! Og jeg er IKKE flink til å bake. Kjempegod kake! Jeg lagde dobbel porsjon og hadde i 22 cm stor springform, funka også helt fint. Nå skal jeg lage én til, dekke med oreokrem og marshmellowfondant. Ambisiøs, nei…

  • Reply bollefrua June 6, 2017 at 6:25 pm

   Jeg heier på deg! 🙂

  Leave a Reply