Lettlagde rundstykker for late sommermorgener.

image_pdfimage_print

Image

Jeg kan like gjerne innrømme det først som sist. Jeg er litt lat. Og selv om jeg elsker å bake, så synes jeg det kan være litt pes å dra fram kjøkkenmaskinen, særlig her på hytta. Løsningen er enkel, men genial! (Nei, nei, ikke frossen rundstykker;) Om kvelden finner jeg frem en bakebolle som jeg setter på en kjøkkenvekt. Oppi den tar jeg først:

3dl kaldt vann

1/2 ts tørrgjær som jeg rører ut i vannet.

Så veier jeg opp

100 gram sammalt rug, grovmalt

290 gram siktet speltmel (bruk hvete om du vil)

Tilsett så

1ts salt og

1ts sukker

Dette rører jeg bare sammen med en sleiv før jeg dekker bollen med plastikk og setter den på benken natten over.

Neste morgen legger jeg et bakepapir på kjøkkenbenken og strør godt med mel på papiret. så hvelver jeg deigen over (bruk slikkepott) og bretter deigen på langs.

Da er det bare å pensle med vann og strø over frø/kjerner etter ønske, så setter jeg inn et stekebrett i ovnen og skrur termostaten på 275 grader. Etter 30 min deler jeg deigen i 8-10 biter (skarp kniv) og med litt innsatsvilje bakser jeg emnene over på det brennhete stekebrettet og steker de midt i ovnen på 250grader i 10, 11, 12 minutter. Rundstykkene skal være gyldne og ha en hul lyd når du banker på dem. Kjør på!:)

Image

Image

(Visited 466 times, 1 visits today)

9 Comments

 • Reply dorthe July 4, 2012 at 7:31 pm

  Åååh kjenner igjen skjærebrettet og blir en smule nostalgisk!Nyt ferien videre på øya!
  Dorthe:)

  • Reply bollefrua July 5, 2012 at 5:12 am

   Neste gang du kommer på øya skal jeg lage disse til frokost!:) Klem!!

   • Reply dorthe July 7, 2012 at 7:17 pm

    gleder meg!:)

 • Reply Ragnhild November 10, 2012 at 8:30 am

  For en hit, Astrid! Supergode rundstykker med minimal innsats! Dette blir en gjenganger!

  • Reply bollefrua November 10, 2012 at 9:47 am

   Så bra! Oppskriften er genial.. God lørdag!:)

 • Reply De enkleste rundstykkene til helgefrokosten | Bollefrua April 12, 2013 at 6:37 pm

  […] du vil ha en grovere variant av disse kan du ta en titt på denne […]

 • Reply Irene June 26, 2014 at 8:40 pm

  Hvor er bildene til denne artikkelen blitt av? Jeg vil se hvordan du gjør… (har forsøkt 3 ulike nettlesere, og får kun opp en ramme med teksten “image” i..

  Irene 🙂

 • Reply Irene June 27, 2014 at 9:53 pm

  Takk 🙂

 • Leave a Reply