Appelsinmuffins uten noe muffins

image_pdfimage_print

Forrige uke var vi i Kristiansand. Men ikke lenge. Maks førtifem minutter, for å si det sånn. Vi var nemlig to dager i dyreparken og en natt i telt. Og etter den natten i telt, trengte jeg kaffe. GOD kaffe. Så da kjørte vi til en veldig hyggelig kafè/kaffebar i sentrum som heter Camillo Bastrup. Vi voksne helte i oss espresso, mens gutta ble bestukket med noen veldig gode appelsinmuffins som jeg forsøkte å gjenskape i dag (etter barnas ønske). De ble saftige og tasty og med et hint av appelsin.

Appelsinmuffins 

  • 150 g smør, romtemperert
  • 1,5 dl sukker
  • 2 store eller 3 små egg, romtemperert
  • 0,5 ts vaniljesukker
  • 1 appelsin, skall (finrevet og kun det oransje) og saft (ca 0,5dl evt litt mer)
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • 3 dl mel

 

Sett ovnen på 175 grader. Rør smør og sukker hvitt og luftig med en (elektrisk) håndvisp. Tilsett ett egg om gangen, rør godt mellom hvert egg. Ha så i skall og saft av appelsin. Bland det tørre og hell oppi. Sikkert lurt å sikte, men det gjorde ikke jeg av praktiske årsaker. Melet vendes inn med slikkepott. Ha røren i muffinsform of your choice. Jeg hadde ingen, så jeg mekka mine egne av bakepapir som jeg satt oppi et muffinsbrett. De ble litt rustikke, kan man si.

Stek midt i ovnen til gyldne, 10-15 minutter avhengig av ovn. Avkjøl på rist.

 

 

(Visited 376 times, 1 visits today)

KATEGORIER: Muffins

TAGGED AS:

No Comments

Leave a Reply