Grove horn med ost og skinke (for travle Bollefruer og andre trengende)

image_pdfimage_print

Disse hornene smaker godt, er lette å lage og kan legges rett fra fryseren til matboksen, også er de tint til lunsj. Jeg må innrømme at jeg stusset over gjærmengden i oppskriften. Er det en ting jeg har lært om gjær, så er det at man trenger mye mindre enn man skulle tro, spesielt hvis man har god tid. Fordelen med at det er at deigen trenger kortere hevetid og dermed kan man speede opp hele prosessen.

Grove horn (med hilsen fra Opplysningskontoret for brød og korn sine nettsider):

  • 200 g hvetemel
  • 150 g sammalt hvete, fin
  • 150 g sammalt hvete, grov
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 60 g smør
  • 3 dl skummet melk eller lettmelk
  • 1 pk gjær
  • 16 skive hvitost
  • 8 skive kokt skinke
  • sammenvispet egg til pensling
  • 2 – 3 ss sesamfrø

1. Smelt smøret, ha i melken og varm blandingen til den er ca 37 °C.

2. Bland smuldret gjær, sukker og salt i en bolle (jeg bruker kjøkkenmaskin) og tilsett melkeplandingen. Ha i mel og elt deigen til den er smidig og slipper bakebollen.

3. Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve på et lunt sted i ca. 30 minutter.

4. Del deigen i to og kjevle hver del til tykke, runde leiver, ca 30 cm i diameter. Del hver leiv i 8 som om du skjærer opp en pizza.

 

5. Legg en skive ost og en halv skive skinke på hver “trekant”. Rull hver del sammen fra ytterkant inn mot midten.

6. Form horn og legg dem på stekeplate med bakepapir. Dekk med plast, og etterhev dem på et lunt sted i ca 30 minutter.

7. Pensle med sammenvispet egg, og dryss sesamfrø over. Stek hornene midt i ovnen på 220 °C i  ca 10 – 15 minutter. Avkjøl på rist.

 

 

(Visited 4,721 times, 3 visits today)

KATEGORIER: Gjærbakst , Horn , Matpakke

TAGGED AS:

6 Comments

  • Reply Hanne August 22, 2012 at 7:45 pm

    Åh… kjære vene! Astrid, sånne bakte jeg ofte før, men av en eller annen grunn så stoppet jeg med det… Oiii, var Kristian sin kommentar da han så dem… Det er jo ostehårner! Han kalte dem det da han var liten 🙂
    (Ble litt nostalgisk nå og har lovet ham ostehårner til helgen…) Ser supergode ut!!

    • Reply bollefrua August 24, 2012 at 9:00 am

      Så herlig!! Samuel elsker også disse:) Kos deg med baking og god helg!

  • Reply Merethe November 16, 2013 at 12:16 pm

    Snakket om horn med ost og skinke på jobben; at det spiste vi ofte da vi var små:-) fant denne gode oppskriften hos deg. Nå skal mine små få horn m ost og skinke, mimre:-D

    • Reply bollefrua November 16, 2013 at 12:25 pm

      Hei Merethe! Så hyggelig. 🙂 Liker også å videreføre kos fra egen barndom. Ha en fin dag!

  • Reply Ost&Skinke August 30, 2015 at 12:09 pm

    Yummie, Har laget de og de var kjempe gode 😀

    • Reply bollefrua August 30, 2015 at 9:08 pm

      Det var hyggelig å høre!:)

    Leave a Reply