Skummelt gode HA…vrerundstykker!

image_pdfimage_print

IMG_7259

 

Bare litt på etterskudd kommer denne oppskriften på deilige havrerundstykker – halloween style. De har vært til stor glede i mine barns matbokser denne uken, men funker like godt til lørdagsfrokosten i morgen. Gleder meg allerede. 😉

IMG_7258

 

Havre(u)hygge:

(16-18 stk)

5 dl lettmelk eller vann
1 pk gjær
4 ss olje eller smeltet smør
2 ts sukker
1 ts salt
1 ts malt kardemomme
3 dl havregryn , lettkokte
700g siktet hvetemel eller speltmel
1 egg til pensling

valmuefrø eller havregryn til pynt

 

IMG_7253

 

Finn frem eltemaskinen eller en stor bakebolle. Varm melk/vann til den er fingervarm, 37 °C (heller for kald enn for varm!). Smuldre gjæren i væsken. Ha i resten av ingrediensene og elt i 5-10 minutter. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter. Ha deigen ut på et godt melet bakebord. Kna inn akkurat nok mel til at du klarer å forme en pølse av deigen  og dele den i 16-18 like store emner. Trill dem til boller og legg dem på en stekeplate med bakepapir. Dekk rundstykkene med plast, og la dem etterheve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter. Sett ovnen på 225 grader. Hvis du vil lage halloweenmønster, så tegn og klipp ut sjablonger som forestiller feks gresskar eller flaggermus. Legg sjablongene på rundstykkene og pensle med egg. Strø over valmuefrø ganske tett. Ta forsiktig av sjablomgen. (For enda mer utførlig fremgangsmåte, se HER). Evt pensle dem som vanlig med egg og dryss over havregryn. Stek rundstykkene midt i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.

 

IMG_7268

 

Oppskriften fant jeg hos opplysningskontoret for brød og korn. God helg! 🙂

20131101-193627.jpg

To skumle typer

 

(Visited 547 times, 1 visits today)

2 Comments

 • Reply Sara December 3, 2014 at 10:19 pm

  Hoho! Har no lagd denne oppskriften hvertfall 30 ganger!
  ELSKER bloggen din! U go girl!!! 😉

  • Reply bollefrua December 4, 2014 at 9:16 pm

   SARA!! You made my day. <3 God klem!

  Leave a Reply