Fruens thai-fiskekaker (en helt overkommelig oppskrift)

image_pdfimage_print

Fisk, da. Jeg er ganske glad i å spise fisk. Og jeg er godt utdannet, så jeg vet at man burde spise fisk. Så hvorfor er det litt bøyg å skulle tilberede fisk? Personlig så tror jeg at det er lettere å mislykkes når man lager fisk, jeg vet at jeg selv har gått på et par smeller og dermed mistet litt mojo’en rett og slett. En fiskehvisker er jeg definitivt hvertfall ikke. Men med en god oppskrift hjelper! Disse fiskekakene ,som jeg lagde forrige uke, ble virkelig gode og det gikk kjapt nok til at man kan smelle de sammen etter jobb.

Til ca 12, helt overkommelige, fiskekaker trenger du:

  • ca 800 gr laksefilet (jeg brukte frossen fisk)
  • 1 stk hakket rødløk
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • revet skall av 1 stk sitron
  • 2 ss hakket koriander
  • 3 fedd hakket hvitløk
  • 1 ts sukker
  • 1 ss soyasaus
  • salt
  • pepper
  • olje til steking

Ha alle ingrediensene i en bolle og la dem ligge der å mingle i ca 30 minutter. (Dette gjør du for at smakene skal sette seg). Bruk en stavmikser og kjør til alt er godt blandet. (Bruk gjerne foodprosessor om du har det). Smak til med salt og pepper. Form fiskedeigen til små, runde kaker. Varm oljen i en stekepanne, litt over middels varme. Stek fiskekakene gyldenbrune på hver side, ca. 1 -2minutt. Server med feks ris, sweet chilisaus og vårløk.

Så gode at til og med Jensen ville ha.

(Visited 231 times, 1 visits today)

KATEGORIER: Asiatisk , Fisk , Hverdagsmiddag , Thaimat

TAGGED AS:

5 Comments

  • Reply hannehj August 27, 2012 at 7:21 pm

    <3 Må testes!

    • Reply bollefrua August 28, 2012 at 6:35 pm

      Ja, gjør det! Superlettvint.. 🙂

  • Reply Ingvill September 18, 2014 at 8:03 pm

    Disse er SÅ gode!! Har laget dem mange ganger og de scorer veldig mange plusspoeng hos barn og voksne:) Gjorde meg glad på en litt trå dag;)

    • Reply bollefrua September 21, 2014 at 6:43 pm

      Tusen takk, Ingvill!! Fikk lyst til å lage de selv en dag. 🙂 Ha en god uke!

    Leave a Reply to Ukemeny – en Bollefrue bekjenner | Bollefrua Cancel Reply