Dette er Herr Bolles favorittfrokost. Og kveldsmat, for den saks skyld. Han er så glad i den at han på et tidspunkt begynte å lage den selv fordi han mente det gikk for lang tid mellom hver gang jeg gjorde det. Bra deal, spør du meg.
Finn frem en stor bakebolle, og i den har du:
450 gram store havregryn
250 gram mandler
120 gram sesamfrø
120 gram solsikkefrø
175 gram eplesyltetøy (jeg bruker en lettvriant fra Nora)
2 ss solsikke olje
4 ss flytende honning
1 ts maldonsalt (knust mellom fingrene)
2 ts kanel
Bland godt med en sleiv og bre jevnt utover et papirkledd stekebrett. Stek i ovnen på 170 grader i ca 45 minutter. Rør i blandingen underveis for jevn steking. Ha i 2-300 gram rosiner når blandingen er avkjølt.
2 Comments
Må bare få takke deg for denne oppskriften! Er blitt en slager her hjemme… Også navnet falt i smak 😉 Var bare jeg som spiste den en stund, men kom netopp hjem fra en ukes reise og pluselig var glasset tomt! Først ble jeg litt skuffa (arh, hva skal jeg har til frokost) og så velig glad (ja! mannen har endlig skjønt det – dette er enkelt og dødsgodt). Bruker hjemmelaget eplemos og har kuttet ned mengden frø til det halve (ersatter det med små havregryn) og litt mindre honning og kanel for å treffe mine smaksløker perfekt 😉
Herlig, Marie! Så bra (og irriterende;) at mannen er ombord! Tusen takk for hyggelig tilbakemelding. Ha en fin uke!:)