Müsli for men.

image_pdfimage_print

Dette er Herr Bolles favorittfrokost. Og kveldsmat, for den saks skyld. Han er så glad i den at han på et tidspunkt begynte å lage den selv fordi han mente det gikk for lang tid mellom hver gang jeg gjorde det. Bra deal, spør du meg.

Finn frem en stor bakebolle, og i den har du:

450 gram store havregryn

250 gram mandler

120 gram sesamfrø

120 gram solsikkefrø

175 gram eplesyltetøy (jeg bruker en lettvriant fra Nora)

2 ss solsikke olje

4 ss flytende honning

1 ts maldonsalt (knust mellom fingrene)

2 ts kanel

Bland godt med en sleiv og bre jevnt utover et papirkledd stekebrett. Stek i ovnen på 170 grader i ca 45 minutter. Rør i blandingen underveis for jevn steking. Ha i 2-300 gram rosiner når blandingen er avkjølt.

(Visited 258 times, 1 visits today)

KATEGORIER: Frokost , Kveldsmat , Lunsj , Müsli

TAGGED AS:

2 Comments

  • Reply Marie October 13, 2013 at 5:29 pm

    Må bare få takke deg for denne oppskriften! Er blitt en slager her hjemme… Også navnet falt i smak 😉 Var bare jeg som spiste den en stund, men kom netopp hjem fra en ukes reise og pluselig var glasset tomt! Først ble jeg litt skuffa (arh, hva skal jeg har til frokost) og så velig glad (ja! mannen har endlig skjønt det – dette er enkelt og dødsgodt). Bruker hjemmelaget eplemos og har kuttet ned mengden frø til det halve (ersatter det med små havregryn) og litt mindre honning og kanel for å treffe mine smaksløker perfekt 😉

    • Reply bollefrua October 13, 2013 at 8:30 pm

      Herlig, Marie! Så bra (og irriterende;) at mannen er ombord! Tusen takk for hyggelig tilbakemelding. Ha en fin uke!:)

    Leave a Reply