Forrige fredag spiste vi dette til middag og det var VIRKELIG usedvanlig digg. Og ikke minst noe annet enn trad taco. Nå er det snart fredag igjen og dagene har bare flydd. Noen ganger er jeg redd for at jeg plutselig skal våkne en morgen og innse at livet har flydd like fort.
Nachos:
500 gram karbonadedeig
1 pk tacokrydder of your choice
1 boks hermetiske tomater
1 løk, fint hakket
2 fedd hvitløk
olje til steking
1 pose tortillachips/nachos
ca 150 gram revet ost
1. Sett ovnen på 225 grader. Fres kjøtt, hvitløk og løk i litt olje i en stekepanne på ganske høy varme. Ha i krydder og tomat og la koke inn.
2. Spre nachosene ut over et papirkledd stekebrett og ha over kjøtt og revet ost.
3. Stek i ovnen til osten har smeltet g fått litt farge.
Bønne – og maissalat
1 boks hermetiske bønner, skylt i et dørslag
1-2 ss fersk koriander, hkket
1 ts cayennepepper
1 liten boks mais
litt finhakket jalapeno
2-3 tomater i små biter
1-2 ss finhakket rødløk
saft av fersk lime, smak deg frem
2 ss olivenolje
salt
1. Ha lime, olivenolje, salt og cayennepepper i en salatbolle, bland godt.
2. Ha i resten av ingrediensene og bland godt. Smak evt til med mer lime. Ha over litt fersk koriander.
Guacamole:
2-3 modne avocadoer
2 ss lettrømme
saft av o,5 lime
1-2 fedd hvitløk, finhakket
salt og pepper
1.Del avocado i to og ta ut “kjøttet”
2. Ha alle ingredienser i en bolle, mos med stavmikser. Smak evt til med salt og lime.
Ha en superfin fredag når den kommer! 🙂
8 Comments
da blir det nachobonanza på freddan, og IKKE fisketacos… har du forresten testet 7-layer dip? http://allrecipes.com/recipe/seven-layer-dip-i/
Så bra! Og jeg vil teste fisketacos snart:) Skal sjekke ut linken, Hanne! Tusen takk:) Ha en fiiin helg.
[…] tilbehør (guacamole, salat, tomat, hamburgerbrød, løk, akurk […]
[…] Server med hvitløksrømme eller guacomole. […]
[…] Fredag: NACHOS! […]
[…] Her er et lite utvalg: Taco fantastico fra Vegetarbloggen. Enchiladas fra mat food comida. Nachosbonanza fra Bollefrua. Red Hot Chili Con Carne fra Just another Food Story. Texmex tomatsuppe fra […]
[…] http://bollefrua.wordpress.com/2012/09/13/nachosbonanza-med-guacamole-og-bonne-og-maissalat/ […]
[…] Nachosbonanza fra Bollefrua. […]