Vi har vært på hytta. Og selv om Bollefrua har vært tynnslitt (og dermed kanskje litt muggen) etter heavy uke og til tross for at Samuel ble syk, så har helgen vært fin. Sola har skint og sørget for litt indian summer, vinden var mild og vi fikk besøk av Venninnen med familie. Og da lagde jeg vafler. Antakelig verdens beste. Oppskriften, med litt endringer, fant jeg hos Matmisjonen, en veeeldig fin blogg.
Vafler (og ikke noe grovt mel i siktet):
12-14 stk
- 2 egg
- 4 dl lettmelk
- 3 dl lettrømme
- 1,5 dl sukker
- 350 g hvetemel
- 1,5 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 150 g smeltet smør
- 1 ts kardemomme
1. Visp sammen egg, melk og rømme.
2. Tilsett øvrige ingredienser og visp til en jevn røre.
3. La stå i 30 minutter.
4. Stek og vær glad.
(Visited 540 times, 1 visits today)
5 Comments
Vafler er undervurdert! Jeg burde hatt en egen vaffelmage – gleder meg til å teste disse! Dessuten er vaffel et kult ord.
Enig i alt! Og disse VAR himmelske, kanskje ikke så rart med så mye digg oppi..
[…] vi tok farvel med hytta og sommeren i dag lagde jeg, tradisjonen tro, vafler. Det er noe sabla fabelaktig, og ikke minst comforting, med vafler og jammen meg kan de […]
Fantastisk oppskrift som også fungerer fantastisk bra som glutenfrie vafler (med en liten dæsj fiberhusk i tillegg, ellers brukte jeg oppskriften din som den er!)
Veldig glad for glutenfrie innspill og ikke minst fordi du likte oppskriften! God helg, Tonje. 🙂