Verdens beste vafler! (Og litt fra en ganske fin helg).

image_pdfimage_print

Sjelefred

Vi har vært på hytta. Og selv om Bollefrua har vært tynnslitt (og dermed kanskje litt muggen) etter heavy uke og til tross for at Samuel ble syk, så har helgen vært fin. Sola har skint og sørget for litt indian summer, vinden var mild og vi fikk besøk av Venninnen med familie. Og da lagde jeg vafler. Antakelig verdens beste. Oppskriften, med litt endringer, fant jeg hos Matmisjonen, en veeeldig fin blogg.

Vafler (og ikke noe grovt mel i siktet):

12-14 stk

  • 2 egg
  • 4 dl lettmelk
  • 3 dl lettrømme
  • 1,5 dl sukker
  • 350 g hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 150 g smeltet smør
  • 1 ts kardemomme

1. Visp sammen egg, melk og rømme.

2. Tilsett øvrige ingredienser og visp til en jevn røre.

3. La stå i 30 minutter.

4. Stek og vær glad.

Venninnen var stekesjef. Snilla.

Vaffel med spiselige blomster blir muligens ikke den nye vaffel med brunost, men fint å se på da. Og litt jåleri er lov.

Mamma, mamma, mamma, kan jeg få vaffel? Mamma?

Sjørøvere må jo også ha mat.

Sjørøver nr 2

Når høyvannet går over bryggen, er høsten nær.

Sesongens siste bringebær. Flaks at vi hadde rørte bringebær i fryseren.

(Visited 540 times, 1 visits today)

KATEGORIER: Vafler

TAGGED AS:

5 Comments

  • Reply hannebux September 16, 2012 at 6:25 pm

    Vafler er undervurdert! Jeg burde hatt en egen vaffelmage – gleder meg til å teste disse! Dessuten er vaffel et kult ord.

  • Reply bollefrua September 16, 2012 at 6:35 pm

    Enig i alt! Og disse VAR himmelske, kanskje ikke så rart med så mye digg oppi..

  • Reply Vafler, da vel og et lite farvel. | Bollefrua September 29, 2013 at 9:26 pm

    […] vi tok farvel med hytta og sommeren i dag lagde jeg, tradisjonen tro, vafler. Det er noe sabla fabelaktig, og ikke minst comforting, med vafler og jammen meg kan de […]

  • Reply Tonje Bekken April 3, 2014 at 9:31 pm

    Fantastisk oppskrift som også fungerer fantastisk bra som glutenfrie vafler (med en liten dæsj fiberhusk i tillegg, ellers brukte jeg oppskriften din som den er!)

    • Reply bollefrua April 4, 2014 at 9:05 pm

      Veldig glad for glutenfrie innspill og ikke minst fordi du likte oppskriften! God helg, Tonje. 🙂

    Leave a Reply