Hot texmexsuppe med kasserollestekt Stangekylling

image_pdfimage_print

Det er fredag, barna sover. Maten lager seg selv på kjøkkenet og glemt er alle mine sorger. I dag fikk jeg gjort et skippertak på jobb, ruslet innom Meny i beste smaksprøvetid, svømt med gutta (minimal innsats, maksimal bra-mamma-uttelling) og jammen rakk jeg ikke en halvtimes hvil og en cortado. Dobbel selvsagt. I grunnen en typisk fredag hos Bollefrua. Hva gjør du på fredager? Det skulle jeg likt å vite. 🙂

Denne suppen er så latterlig enkel å lage og en smart middag å tilberede til mange. Jeg lagde den til alle kollegaene mine til lunsj en gang og fikk masse kred. For den er virkelig god. Igjen, minimal innsats, maks uttelling. I like.

 

 

Hot texmexsuppe:

(mer enn nok til to)

litt olivenolje

1 løk, hakket

2 hvitløksfedd, finhakket

2 paprika, hakket

0,5-1 chili, finhakket

1 boks hermetiske tomater, gjerne med hvitløk og urter

1 stort glass salsa

1 boks philadelphiaost, naturell

0,8-1 l kyllingbuljong, (avhengig av hvor tykk du liker suppen din)

salt, pepper, evt mer urter feks oregano eller basilikum

Et stort kyllingbryst (valgfritt)

et hvitløksfedd til kyllingen

50 gram meierismør (smeltet, satt tilside og så bruker du bare det øverste laget, ikke det hvite “bunnfallet”)

Tortillachips, cheddarost og rømme til servering

 

Stek først løk og hvitløk mykt, tilsett så alle de andre ingrediensene. Kok i 15-20  minutter og kjør så med stavmikser til en glatt suppe. Hvis du gidder å hakke paprika og løk fint, er det forøvrig helt gull å servere den uten å bruke stavmikser. Tips: Smak alltid til tomatsupper og sauser med sukker og lime/sitron. Kan utføre mirakler.

 

 

Ha smør i en tykkbunnet kasserolle. Varm opp til middels varme og ha kyllingfileten krydret med salt og pepper med skinnsiden ned. Stek under lokk mens du innimellom med en gaffel sveiver hvitløksfeddet rundt i smøret og over kyllingen. Når kyllingen begynner å få farge underifra (etter ca 15 minutter) snur du kyllingen og steker det ferdig uten lokk. Den vil da få et sprøtt, smørstekt skinn og deilig hvitløks aroma. La kyllingen hvile litt før du skjærer den i skiver og serverer oppi suppa. SNADDER!

 

 

 

(Visited 450 times, 1 visits today)

KATEGORIER: Comfortfood , Glutenfri , Kylling , Suppe , Texmex , Vegetar

TAGGED AS:

5 Comments

 • Reply Anne Cathrine January 27, 2013 at 9:54 am

  Takk for supert suppetips! Bare et lite spørsmål: osten, kan den byttes ut? med laktosefri rømme f.rks? Den er vel ikke så bra for folk som har melkeallergi? Ikke det at jeg har det, men noen av gjestene mine har…

  • Reply bollefrua January 27, 2013 at 12:28 pm

   Hm.. Har ikke tenkt på det, men burde sikkert gå an. Selv om osten er noe av det som gjør denne suppen så creamy og god! men skal maile deg en av mine favorittsupper som jeg ikke har lagt ut ennå. Den er vegetar, melke- og glutenfri og skikkelig snadder!

   • Reply Anne Cathrine January 27, 2013 at 12:35 pm

    Supert! Greit å ha noen alternativer. Men jeg skal definitivt prøve texmexsuppa MED ost. tennene løper i vann bare jeg leser oppskriften 🙂

    • Reply bollefrua January 27, 2013 at 2:41 pm

     Hehe! Suppa er virkelig fabelaktig god.. 🙂

 • Reply Vinnerne av ‘stekt mat’ utfordringen June 22, 2013 at 6:28 pm

  […] Hot suppe med kasserollestekt Stangekylling fra Bollefrua […]

 • Leave a Reply