Hjemmelagde pitabrød – enklere enn man skulle tro

image_pdfimage_print

Jeg har en gammel kjøkkenmaskin som jeg, etter å ha svelget noen kameler, lar stå fremme på kjøkkenbenken. Maskinen er av god kvalitet og elter som bare det, men pen å se på er den ikke. Derimot har jeg innsett at dersom den får stå fremme, in all it’s glory, så er sjansen for at jeg setter i gang med et bakeprosjekt mye større. Som da jeg lagde disse pitabrødene. Enkle å få til, relativt raskt og svært gode. Oppskriften fant jeg på Trines matblogg.

 

IMG_3186

 

Pitabrød:

4,5 dl lunkent vann
25 gram gjær
1 ss olivenolje
1/2 ts salt
10-11 dl hvetemel
Ha gjær, salt og vann i en eltebolle og la gjæren løse seg litt opp. Tilsett så olje og 10 dl mel og elt til deigen er smidig (ca ti minutter). Ha evt i litt mel hvis du opplever deigen som veldig klissete. La etterheve i minst 30 minutter og del deigen så i 12 emner. Trill hvert emne til boller som du lar etterheve under plast noen minutter. Sett ovnen på 250 grader. Kjevle de så til runde, flate leiver som du så lar etterheve på bakepapirkledde stekebrett i 15-20 minutter. Fire på hvert brett. Når de har etterhevet ferdig, steker du de midt i ovnen i ca 9 minutter. De bør blåse seg opp ganske raskt, men erfaringsmessig gjør ikke alle det. Brødet kan fint fortsatt fylles med godsaker, du må bare skjære hull inni først. 😉
IMG_3196

 

(Visited 1,177 times, 1 visits today)

5 Comments

 • Reply Marinerte svinekoteletter med hummus og gresk salat « Bollefrua December 4, 2012 at 7:48 pm

  […] deg frem. Hvis du synes hummusen blir litt tjukk, kan du ha i litt mer olje. Server med hjemmelagde pitabrød eller noe annet […]

 • Reply Morten January 30, 2015 at 11:05 am

  Hei 🙂 kan man bruke tørrgjær? Isåfall hvor mye?

  • Reply bollefrua January 30, 2015 at 1:10 pm

   Tørrgjær går bra! En halv pakke. God helg! 🙂

 • Reply Anne Simonsen February 12, 2015 at 8:52 pm

  Hei! 🙂 Må man ha varmluft på? Har bare en gammel ovn hjemme uten varmluft/grill osv.

  • Reply bollefrua February 12, 2015 at 10:25 pm

   Nei, det er ikke nødvendig. 🙂 Lykke til!

  Leave a Reply