Når det kryper ned til 16 minusgrader ute, er det på tide å kaste alle karbocautions to the wind og lage varm karbocomfortfood inne. I mitt tilfelle varmet jeg (meg) opp med kakao med krem til lunsj og Spagetti Bolognese til middag. Med masse revet ost. Ubeskrivelig godt.
Kremet Bolognese med choritzo:
400 svinekjøttdeig, karbonadedeig eller lignende
1 løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1 stor gulrot, revet
2 champignon, i små terninger
2 stilker stangselleri, i tynne skiver
litt choritzopølse eller bacon, i biter
0,5 buljongterning
1 dl fløte
1-2 bokser hakket tomat med urter
olje eller smør til steking
salt, pepper, sitronsaft og sukker to taste
spagetti
revet (parmesan)ost
Fres grønnsaker i smør eller olje i en tykkbunnet gryte. Stek kjøtt og choritzo og ha i gryten sammen med grønnsakene. Tilsett tomat og buljong og kok så lenge du gidder, minimum 30 minutter. Ha i fløte, kok opp og smak deg frem med sukker, salt, pepper og sitron.
Kok pasta etter anvisning på pakken og server med masse revet ost. Ü
1 Comment
[…] i helgen, så er du klar til å bruke resten i lasagne. Jeg benyttet restene av lørdagens Bolognese som hadde både sopp, gulrot og selleri i seg og dermed får du lurt i eventuelle unger grønnsaker […]