Samuels sjokolademuffins

image_pdfimage_print

IMG_3824

I helgen feiret vi Samuels seksårsdag. Temaet var pirater og prinsesser etter jubilantens eget ønske. Festen var vellykket og alle var fornøyde, men jeg synes det er helt greit at vi ikke gjør dette ukentlig. Heldigvis lagde jeg dobbel porsjon med saftige sjokolademuffins, så vi hadde litt å styrke oss på utover kvelden.. 😉

Sjokolademuffins for sultne sjørøvere:

(nok til 12 små)

200 g hvetemel
1/2 ts natron
50 g bakekakao
250 g sukker
175 g mykt smør
2 egg
1 ss vaniljeekstrakt (eller vaniljesukker)
75 ml rømme eller yoghurt naturell

125 ml kokende vann

100 gram hakket sjokolade (valgfritt)

 

IMG_3753

Sett stekeovnen på 180 grader. Denne oppskriften er egentlig til verdens beste formkake, men det gikk fint an å hive røren i muffinsformer også. Sett beholderen til foodprossesoren  din på kjøkkenvekten og vei opp alle ingrediensene frem til det kokende vannet. (Hvis du ikke har foodprosessor, så kan du bruke stavmikser eller vanlig kremvisper, men da er det nok lurt å røre sukker og smør hvitt først).  Kjør til en jevn røre. Skrap så røren ned fra sidene og kjør igjen. Tilsett det kokende vannet gjennom påfyllingsrøret mens foodprosessoren er i gang. Når alt er blandet sammen heller du røren i muffinsformer som du har satt i et muffinsstekebrett og stå er det inn i ovnen i 20-25 minutter. Avkjøl på rist. Disse muffinsene står seg godt noen dager uten å bli tørre. Veldig godt med sjokoladebiter i røren også.. Ha en suveren start på uken!

IMG_3756

(Visited 664 times, 1 visits today)

KATEGORIER: Bursdag , Muffins , Sjokolade

TAGGED AS:

6 Comments

 • Reply Kristina January 21, 2013 at 1:20 pm

  Sjokoladen? Hvor ble d av den mon tro?

  • Reply bollefrua January 21, 2013 at 7:07 pm

   Sjokoladebiter er valgfritt, men jeg skal seff angi mengden for det! Takk for tilbakemelding:)

   • Reply Kristina January 21, 2013 at 9:41 pm

    Uuups! Jeg leste bakepulver, opptil flere ganger, isteden for bakekakao. Skikkelig flaut! Ikke noe feil m denne oppskriften her i det hele ratt! Bare jeg som klart og tydelig trenger nye briller. Sorry igjen!!!

    • Reply bollefrua January 22, 2013 at 7:24 am

     Ikke noe prob, søta! Tenkte du mente sjokoladebiter:) Stor klem!

 • Reply cecilie April 18, 2013 at 11:31 am

  Hei! Kan man la kakerøren stå over natta og steke de dagen etterpå?? 🙂

  • Reply bollefrua April 18, 2013 at 2:48 pm

   Det har jeg faktisk ikke prøvd.. Men hva med å blande alt det tørre kvelden før og måle opp smør og finne fram egg, så alt går fort som jernet når du først er i gang? 🙂

  Leave a Reply