Bollefruas 40 dager i ørkenen.

image_pdfimage_print

Det er Askeonsdag, dagen som markerer starten på den kristne fastetiden. I fjor ble jeg utfordret av en kollega til å avstå fra noe i denne perioden og jeg tar utfordringen i år også. Så i dag er den første av 40 sjokoladefrie dager for frua. Ikke akkurat motiverende å tenke på, det innrømmer jeg ærlig. Men samtidig er det en viktig påminnelse om at rundt omkring i verden må mange klare seg uten det meste.

I det siste har jeg derfor ikke akkurat nektet meg sjokolade, for å si det sånn. Hence disse siiiiiiinsykt gode brownisene fra The Hummingbird bakery. De minner farlig mye om brownisene til Godt brød, som er mine absolutte favoritter. Oh, well. Det blir lenge til jeg får smake de igjen. 😉

IMG_4291

 

Brownies (like there is no chocolate tomorrow):

(Ca 16 stykker)
200 gram grovhakket mørk sjokolade
175 gram (usaltet) smør
325 gram sukker
130 gram hvetemel
3 egg
100 gram valnøtter (valgfritt), grovhakket
Melis til pynt

Sett ovnen på 170 grader. Ha sjokolade og smør i en bolle og sett det over en kjele med kokende vann. Det er viktig at vannet ikke er i kontakt med bunnen av bollen. La det stå til alt er smeltet, rør litt innimellom. Ta bollen av varmen og tilsett sukker og rør godt. Ha i melet og bland igjen. Tilsett tilslutt eggene og rør til du har en blank og tykk røre. Ha i hakkete valnøtter.
Finn frem en liten langpanne (25x25x5) eller en rund springform. Kle den med bakepapir og ha røren i formen. Stek midt i ovnen i ca 30 (maks 35) minutter, den er ferdig når den slår sprekker på toppen, men fortsatt har en myk kjerne. Pass på å ikke steke for lenge! Avkjøl i formen, jeg setter alltid formen på rist. Løft hele kaken ut av formen og skjær i passe stykker. Ha melis i en liten sil og dryss forsiktig over.

 

IMG_4290

 

 

(Visited 140 times, 1 visits today)

KATEGORIER: Bursdag , Comfortfood , Kake , Sjokolade

TAGGED AS:

3 Comments

 • Reply Barseltreff hos Bollefrua | Bollefrua February 25, 2013 at 5:12 pm

  […] sjokolade eller en kake om du gidder (jeg var så heldig at en av gjestene hadde med […]

 • Reply Irene November 13, 2016 at 2:15 pm

  Skal det ikke være noe bakepulver her?

  • Reply bollefrua November 14, 2016 at 7:37 pm

   Nei, det er jeg ganske sikker på selv om det er lenge siden jeg bakte den nå. 🙂

  Leave a Reply