Fabelaktig formkake med blåbær og lemon curd

image_pdfimage_print

Det er søndag, det er april og det regner. Sometimes it rains in April. Jeg har hatt en ganske stille helg (det er faktisk mulig med to små gutter, believe it or not) og det passer meg perfekt. Nå sitter jeg og lytter til lyden av vaskemaskinen som går og tenker litt på alt jeg ikke har rukket i helgen, men mest på det som har vært hyggelig. Og litt på den deilige kaken jeg bakte (ok da, jeg tenker ganske mye på den, for det er forsatt litt igjen) som ganske mange fikk smake på. Jeg liker at folk slenger innom, og enda bedre liker jeg å kunne diske opp med noe digg.

 

IMG_4876

 

Søndagsluksus:

175 gram mykt smør

100 gram yoghurt naturell

2 ss lemon curd (kan lages selv eller kjøpes på glass på feks meny)

3 egg

revet skall av 1 sitron eller lime

200 gram hvetemel

1,5 ts bakepulver

175 gram sukker

85 gram blåbær (jeg brukte frosne)

Sett ovnen på 160 grader. Ha alt unntatt blåbær i en bakebolle og pisk til en glatt røre. Smør en brødform (jeg dekker også alltid bunnen med bakepapir) og ha halvparten av røren i formen. Strø over blåbær i et jevnt lag og ha over resten av røren. Stek midt i ovnen i ca 1 time og 10 minutter. Avkjøl i formen før du velter kaken forsiktig over på  et serveringsfat. Den er knallgod som den er, men jeg lagde også denne glasuren til servering. Eller ha litt melisglasur over. Server med blåbær også.

 

IMG_4867

 

IMG_4879

(Visited 393 times, 1 visits today)

9 Comments

 • Reply Marianne de Bourg April 15, 2013 at 9:53 am

  Åh, den ser god ut! Og det er virkelig søndagsluksus. Duften nesten like mye som den ferdige kaken ;).

  Kakebakst på søndager var nærmest rutine da ungene var mindre, men det er lenge siden nå. Gulrotkake med grovt mel og rårørsukker den gangen…

  Nå blir det som regel ukens brød som står i ovnen isteden på søndager. Savner søndagskakene kjenner jeg nå. Takk for inspirasjon :0)

  • Reply bollefrua April 15, 2013 at 1:26 pm

   Takk, Marianne! 🙂 Jeg bakte faktisk brød i går også, men skal ikke skryte på meg at jeg gjør det hver søndag. 😉 Har du er bra oppskrift? Ha en fin uke!

 • Reply Lubna April 30, 2013 at 1:31 pm

  hei denne kaken ser deilig ut tenkte å bake den til et besøk i morgen, så da blir spørsmålet; er den best samme dagen eller det best å bake den dagen før?
  Takk for svar 🙂 Hilsen fra Bergen

  • Reply bollefrua April 30, 2013 at 2:58 pm

   Tja, si det? Jeg synes den smakte fantastisk uansett faktisk, den var supersaftig dagen etterpå hvertfall. Men når den er nybakt er den sprøere utenpå.. Lykke til og gi meg gjerne tilbakemelding etterpå:) God fridag!

 • Reply Lubna May 1, 2013 at 8:59 pm

  Kaken ble nydelig! Skal smake den i morgen og, men den var frisk, og saftig:) En ny favoritt!

  Lubna

  • Reply bollefrua May 3, 2013 at 3:51 pm

   SÅ hyggelig å høre, Lubna. God helg til deg! 🙂

 • Leave a Reply