Det er onsdag, det er mai og det er fri. Vi har vært hjemme og gjort alt og ingenting, og jeg liker det. God tid, mye kaffe og mange folk som stikker innom. PUH at jeg hadde disse litt syrlige kjeksene opp i ermet. Det vil si, jeg hadde de i boks, men det skjønte du vel.
Sitronkjeks:
(ca 30 stk)
325 g hvetemel
200 g kaldt smør, i terninger
125 gram sukker
skall av to sitroner (finrevet og bare det gule)
2 eggeplommer
Ha smør og mel i en kjøkkenmaskin og kjør til det smuldrer seg (evt bruk fingrene). Tilsett resten av ingrediensene og kjør til deigen samler seg. Legg i kjøleskapet i 30-60 minutter. Sett ovnen på 180 grader og finn frem et bakepapirkledd stekebrett. Ha pittelitt mel på benken og kjevle til en 0,5 cm tynn leiv. Stikk ut kjeks med glass eller pepperkakeformer og legg på stekebrettet. Gjenta til du har brukt opp deigen (blir det for myk, får du legge den i kjøleskapet igjen). Stek midt i ovnen i 13-15 minutter til de er gyldne, men ikke brune. Avkjøl på rist.
2 Comments
Hei =) Jeg lurte på holdbarheten hvis man har dem i en kakeboks?
Utrolig gode, perfekte kjeks! Mine trengte litt lengre tid, men laget de kanskje 1 mm tykkere 🙂
God morgen, Ane! Jeg må tilstå at kjeks ikke lever lenge her i huset, så et bombesikkert svar kan jeg ikke gi deg. Men ut i fra ingrediensene, så vil jeg påstå at de burde holde like lenge som ordinære julekaker. Ha en god dag! 🙂