Spicy karamellnøtter

image_pdfimage_print

IMG_7029

 

 

Jeg har fått en ny venn, men han er ikke spesielt bra for meg. En helt vanlig torsdag kan begynne i skjønneste orden, men så ramler jeg utpå med mitt nye bekjentskap. Han gir seg ut for å være litt sunnere, men egentlig er han nok like ille som alle andre. Jeg tror han er amerikansk eller kanadisk, men jeg vet ikke helt. Det har liksom ikke blitt så mye snakking ennå. Han kaller seg Mister Maple og er sabla søt og omgjengelig. Forleden introduserte jeg han for noen rå nøtter og resultatet ble livsfarlig. Prøv selv.

Spicy karamellnøtter:
ca 3,5-4 dl blandede rå nøtter
ca 0,5-0,75 dl lønnesirup (litt avhengig av hvor søte du vil ha dem)
0,5 ss meierismør
1-2 ts kanel
0,25-0,5 ts cayenne eller chilipulver
1-2 ts havsalt

 

IMG_7027

 

 

Sett ovnen på 200 grader. Ha nøttene på et papirkledd stekebrett og bak i ovnen i 10 minutter. Ha lønnesirupen i en gryte og kok sakte opp. Rør inn smøret til det smelter inn i sirupen og ta til siden. Bland kanel og cayenne i en liten skål. Når nøttene er ferdige har du de i en bolle med sirupblandingen og blander godt så alle nøttene blir dekket av saus. Legg de tilbake utover stekebrettet og strø over krydderblanding og salt. Stek i ovnen i 8 minutter til og la avkjøle før du hiver innpå. Oppbevares i en lufttett boks.

 

IMG_7033

(Visited 218 times, 1 visits today)

6 Comments

 • Reply Nina Finborud October 7, 2013 at 1:38 pm

  Våger ikke prøve! Dette vill føre til alvorlige konsekvenser, jeg vill bli avhenge, og påfølge av et glas rødvin til, en sofakrok, og en bred rumpe ettervart!

  • Reply bollefrua October 8, 2013 at 10:03 am

   Haha, det skjønner jeg godt!;) Livsfarlig! Ha en god dag!:)

 • Reply Maj-Britt Aagaard October 8, 2013 at 1:10 pm

  Han der har jeg møtt! Forfører av rang…Skjønner godt at du blir mo i knærne 😉 hihi…namnamnam!

 • Reply Marianne de Bourg October 11, 2013 at 1:46 pm

  Jeg ser at du er inne i en lønnesirupperiode (ref. Popcorn-innlegget. ;D

  Hva med lønnesirup, yoghurt og nøtter til frokost litt sånn a la gresk yoghurt, honning og nøtter…? Det er i hvert fall min favorittfrokost på ferieturer til sydlige Europa.

  Selv er jeg inne i en bakeperiode. Ikke bare brød (av miks) til nytte, men også kaker til glede. Er lite på nett for tiden, men brude jo da stikke innom her oftere for bakeinspirasjon! 🙂

  Takk for inspirasjon – ha en finfin fredag og en herlig helg!

  klem og sånt
  marianne

  • Reply bollefrua October 13, 2013 at 5:38 pm

   Godt å høre fra deg! Klem tilbake:)

  Leave a Reply