Spicy svinefilet i salatskåler

image_pdfimage_print

IMG_6170

 

 

Kan jeg fortelle deg 10 av de 247 tankene jeg har i hodet akkurat nå?

1. Lurer på hvordan det går med Samuel første dag på SFO i morgen.

2.  Jeg trenger å trene. OG spise ekstra sunt noen uker. (Måneder?)

3. Gleder meg til jul!

4. Bør jeg grue meg litt til hverdagen begynner eller er det mest deilig?

5.  Jeg ble litt tatt på sengen i dag da Jens (3 år, snart 4) spurte meg om hvorfor vi finnes. Hvorfor finnes vi?

6. Skal jeg poppe popcorn i kveld?

7. Skal jeg ikke poppe popcorn i kveld?

8.  Jeg ønsker meg en Kitchen Aid. Men hvilken farge i såfall?

9. Gleder meg til å drikke kaffe i morgen tidlig!

10.  Jeg lurer på hva du tenker på akkurat nå.

 

Asiatisk fingermat:

(15-20 stk)

2 ss solsikkeolje

300 gram svinefilet i små terninger

1-2 fedd hvitløk, finhakket

1 liten rød chili uten frø, finhakket

2 ss sukker

1 ss fish sauca (nam plah)

90 ml soyasaus

1 ss sesamolje

4 vårløk, i skiver

en raus håndfull koriander, hakket

saft av ca 0,5 lime

sesamfrø, ristet lett i en tørr panne

hjertesalatblader

 

Varm oljen i en stor stekepanne eller wok og stek kjøtt og hvitløk til kjøttet er gjennomstekt, ca 5 minutter.  Skru ned varmen litt og tilsett chili, sukker, fish sauce, soyasaus og sesamolje. La surre en stund til sausen tykner litt. Avkjøl mens du vasker og tørker hjertesalat og legger de på et fat. Bland vårløk og koriander med kjøttet og fordel med spiseskje i salatskålene. Strø over ristet sesamfrø og server.

 

IMG_6169

Ser at jeg tok bildene før jeg tok på sesamfrø, sånn er det når man løper rundt seg selv i siste liten.

Jeg serverte disse på bursdagsbrunsjen min i går og de var supergode! Oppskriften fant jeg i bladet Kamille.

(Visited 343 times, 1 visits today)

6 Comments

 • Reply ingvild August 4, 2013 at 8:41 pm

  Jammen vart eg svulten då eg såg dette innlegget no! Må prøvast ein gong!
  Og vel overstått med bursdag i går! God hauststart til deg og dine! Klemmar frå ei som tel ned til sitt nye kjøken 🙂

  • Reply bollefrua August 5, 2013 at 8:06 pm

   Takk, kjære Ingvild! Er selv VELDIG spent på kjøkkenet ditt. Følger med på bloggen din, men kan ikke kommentere fra mobilen:( Klem!

 • Reply Nina August 5, 2013 at 7:18 pm

  Mat ferie venner er til for å nyyytes! Alle gru gleder sig til start, Du kan glede dig til ny lekker arbeidsplass, og vart fall en elev som gleder sig, men också nyyyyter sommer sol god mat IS og morgon bad – dags bad og kvellsbad…. konstigt hun ikke fått hjälar, Gotland bjuder på allt og masse kuliminariske opplevelser i en hærlig natur! Hvarfør finns vi? gott spørsmål ettersom menskligheten trolig kommer utrote sin egen art og planeten vi bor på…….. vi er vel kanskje ikke så smarte endå!!!!

  • Reply bollefrua August 5, 2013 at 8:08 pm

   Takk, søte deg! Har virkelig savnet Anna og gleder meg til å se henne og de andre. Hils! Det jeg IKKE gleder meg til er å smøre matpakker og stå tidlig opp. Men det har vel sin sjarm det og;) Vi sees snart, Nina, i nytt og lekkert klasserom! Gledet meg til det og:)

 • Reply Maren June 13, 2018 at 2:53 pm

  Prøver meg på disse nå 🙂 Men ble litt usikker på om fyllet skal serveres varmt eller kaldt?

  • Reply bollefrua August 12, 2018 at 6:19 pm

   Lunkent! Beklager sent svar

  Leave a Reply