A Christmas lunch to remember

image_pdfimage_print

Noen ganger er jeg helt tom. Tom for ord, tom for tanker, tom for mot og tom for handling. Sånne dager sklir jeg gjennom mitt eget liv som et glatt såpestykke som ingen (og aller minst meg selv) helt får taket på. Da er det fint å hente inspirasjon andre steder. Kanskje i en tekst. Musikk. Venner. Stillheten. Og noen ganger på lunsj. Nærmere bestemt julelunsjen til Opplysningskontoret for brød og korn.

3J7B1700

(Alle bilder i dette innlegget er hentet fra Opplysningskontoret for brød og korn sine nettsider)

 

Det var en vanlig torsdag i desember. Jeg hadde sykt barn. Jeg hadde ikke sovet. Jeg hadde altfor mye å gjøre på jobb. Jeg hadde nesten gått tom for bensin. Men jeg satt meg i bilen og kjørte til Karlsborg spiseforretning på Ekeberg, uten noen anelse om hva som ventet meg. Uten om brød da. Jeg var temmelig sikker på at jeg ville få brød.

 

)3J7B1666

Det er alltid litt spennende å dra steder uten å være sikker på at man kommer til å møte noen man kjenner. Denne gangen kjente jeg ingen, men møtte heldigvis noen veldig hyggelige mennesker. (Sjekk feks ut disse fine bloggene: Borte, borte, hjemme og Fru Timian). Dessuten fikk jeg masse inspirasjon av å høre på både Torunn Nordbø (daglig leder for Opplysningskontoret for brød og korn) og Bodil Nordjores foredrag om brød og baking.

3J7B1781

Starstruck Bollefrue med Bodil Nordjore

Vi fikk smake syv forskjellige brød og ble servert ikke mindre enn fire retters lunsj. Slikt blir man glad av. Først rugbrød og sild. Så deilig kjøttpålegg etterfulgt av nydelige oster. Tilslutt kjempe god byggrynskrem med jordbær eller bringebærsaus og ikke minst: hjemmelaget kling fra Vinje!

3J7B1618

3J7B1959

3J7B1664

3J7B1999

3J7B1797

Jeg fikk også masse ideer til spiselige julegaver og ikke minst fikk jeg en flott “goodiebag” med både hjemmebakt brød og to kokebøker. Julekvelden kom tidlig til a’ Bollefrua i år. 😉

3J7B1615

3J7B1825

Hvor henter du din inspirasjon?

<3

(Visited 183 times, 1 visits today)

4 Comments

 • Reply Ragnhild December 11, 2013 at 7:04 am

  Oj, Bodil Nordjore! Så kult! Hvilke kokebøker fikk du?

  • Reply bollefrua December 11, 2013 at 8:15 pm

   Brødboka av Bodil Nordjore og Nybakt til alle måltider av Torunn Nordbø:)

 • Reply mariell December 11, 2013 at 9:28 pm

  Åååå du er så flink så fin og så inspirerende! Flott å kjenne en bollefrue som deg!
  -Mariell-

  • Reply bollefrua December 11, 2013 at 9:48 pm

   Takk, kjære Mariell. Du er veldig søt! 🙂

  Leave a Reply