I går kom våren. Den har banket på lenge, men jeg har ikke turt å slippe den inn så lenge februar var her. Nå er det mars. Og i går var det så mye sol at jeg måtte gå med solbriller inne (WHAT? Er vinduene SÅ skitne?) og joggeskoene forvandlet barna til små gazeller. På løpeturen min (yes, der fikk du sneket inn den, Bollefrua!) kjente jeg lukten av våt jord og hørte fuglene synge om bedre tider. Kanskje har ikke våren kommer dit du bor? Men du kan jo begynne å glede deg. For å glede seg er nesten det beste av alt.
For ikke så lenge siden hadde jeg aldri hørt om blondies, men det er altså ikke noe mer mystisk enn at det er brownies uten kakao. Kaken har den samme myke og seige konsistensen, men det brune sukkeret gir en karamellisert smak som erstatter kakaoen. Jeg valgte å tilsette mørk sjokolade, biter av Smørbukk, ristede macademianøtter og tilslutt et dryss havsalt. En fantastisk deilig og mektig kake som jeg garantert skal lage igjen.
Da Bollefrua møtte Blondie:
(nok til en liten kake)
113 g usaltet smør, smeltet
238 g brunt sukker
1 stort egg
1 ts vaniljesukker
1 klype salt
125 g siktet hvetemel eller speltmel
70 g macademianøtter, ristet gyldne i en tørr panne, så grovhakket
8 Smørbukk-karameller, delt i fire
70 g mørk sjokolade, hakket
maldonsalt, ca 0,5 ts (til å drysse over)
Sett ovnen på 175 grader. Finn frem en liten kvadratisk form (ca 20×20 cm) og kle den med bakepapir. Pisk så smør og sukker i en bolle. Ha i egget og pisk litt til. Rør inn mel og en klype salt. Tilslutt tilsetter du sjokolade, karamell og nøtter. Fordel røren jevnt i kakeformen og strø over litt havsalt. Stek midt i ovnen i 20-22 minutter. La så kaken avkjøle i formen før du skjærer den i ruter og serverer.
7 Comments
Så herlig fristende ut, skal macademianøttene hakkes?
Tusen takk! Ja, nøttene skal hakkes. Rettet opp i innlegget nå. Ha en fin uke!:)
Takk for god oppskrift! Jeg lagde først en porsjon, og så måtte datteren lage en til, noe hun klarte enkelt. Vi lagde den glutenfri med toros “fin kakemix”, og det fungerte veldig bra.
Takk for glutenfritt tips! Så digg med dobbel dose blondies da. 😉
Veldig digg, og den fikk en god mottakelse på jobb. Så nå legger jeg link fra min blogg til din, så får flere nyte godt av den gode kaka 🙂
Tusen takk, snille deg. 🙂
[…] det har jeg i dag!). Den passer for både store og små, og oppskriften finner du hos Bollefrua her. Jeg lagde den uten smørbukk og hadde ristede hasselnøtter i stedet for macademianøtter, det […]