Pull apart pestobrød

image_pdfimage_print

IMG_0669

 

God søndag!? Min har vært god. En langsom øydag med gutta mine, kaffe, skogstur, fiskesprett, bok og BRØD. Hvilken lykke å ta et nystekt pestobrød ut av ovnen: Vente-vente-vente til det ikke er altfor varmt, rive av en bit, smøre på pittelitt (tja) mykt meierismør… Noen dager tenker jeg at jeg kan leve kun på godt brød med smør! Og kaffe.
Ha en forrykende flott uke!

 

IMG_0676

 

Pesto pull apart, så klart:

6,75 dl siktet spelt eller hvetemel

85 g usaltet smør, mykt og i terninger

0,5 pk gjær

2 egg

 1 ts salt

2 ts sukker

0,75 dl melk, lunkent

0,5 dl vann, lunkent

 

pesto

revet parmesan

ektra pinjekjerner til å strø over

 

Pesto:

blader av 3/4 liten basilikum krydderplante
0,75 dl olivenolje
en liten neve pinjekjerner
2 fedd hvitløk, finhakket
litt høvlet parmesan
salt og pepper

 

Ha 5 dl mel, salt, sukker og gjær i en eltebolle. Tilsett melk og vann og elt i to minutter. Tilsett ett egg om gangen og fortsett og rør. Ha så i smøret og elt til det er helt blandet inn. Tilsett så resten av melet og elt til du har en blank deig. Ta så deigen ut av eltebollen og legg i en vanlig bolle som du dekker med plast. La heve til dobbel størrelse, ca 60 minutter. Ha en stripe bakepapir i bunnen av en brødform og smør resten av formen med smør.

Når deigen har hevet, tar du litt mel på benken og knar deigen noen runder før du kjevler den ut til et rektangel på ca 30×50 cm. Smør pestoen i et jevnt lag utover deigen og riv over et lag med parmesan. Del så i 5 striper på kortsiden. Legg så stripene opp på hverandre, som et tårn. Del så tårnet i seks like store hauger. Plasser skivene i brødformen med kuttsiden opp. (Ta en titt her for å se hvordan). Dekk med plast og sett til etterheving i ca 30-40 minutter mens du forvarmer ovnen til 180 grader. Når brødet er ferdig hevet strør du noen pinjekjerner på toppen og steker det midt i ovnen i ca 30 minutter eller til brødet er gyldent og har en hul lyd når du banker på det. Hjelp brødet forsiktig ut av formen og avkjøl på rist. SPIS.

 

IMG_0686

 

IMG_0713

(Visited 786 times, 2 visits today)

8 Comments

  • Reply husmoraspiranten September 5, 2014 at 10:26 pm

    Wow, dette brødet, med et godt utvalg spekemat og ost. Der har du drømmemåltidet! Skal prøves 🙂

    • Reply bollefrua September 6, 2014 at 8:26 pm

      Høres ut som mitt drømmemåltid også! 🙂 God kveld!

  • Reply solveig September 6, 2014 at 7:22 pm

    Kjempedeilig – tusen takk, jeg har nettopp funnet siden din, ser ut til å være gode, spennende oppskrifter og koselige tekst –
    Neste helg skal jeg prøve Pull Apart med hvitløk – og kanskje tar vi Iskaffe til dessert i dag 🙂
    Hilsen Solveig

    • Reply bollefrua September 6, 2014 at 8:27 pm

      Kjære Solveig. Så hyggelig å høre! 🙂 Kos dere med iskaffe og lørdagskveld. 🙂

  • Reply Sonxuan February 22, 2015 at 10:30 am

    Hei,

    Jeg prøvde meg på denne oppskriften igår, men fikk det ikke til. Det ble rett og slett for lite vannmengde og melk. 0,75dl, er ikke det litt for lite? Det tilsvarer jo bare 75ml melk.

    • Reply bollefrua February 22, 2015 at 12:04 pm

      Hei! Så synd det ikke ble vellykket. Husket du vannet også?

      • Reply Sonxuan February 23, 2015 at 12:16 pm

        Jeg skal prøve igjen idag og håper at det blir vellykket. Takk for den fine oppskriften, forresten. =)

        • Reply bollefrua February 25, 2015 at 8:05 pm

          Takk! Håper det gikk bedre denne gangen. 🙂

    Leave a Reply to Sonxuan Cancel Reply