Halvgrove osterundstykker med smak av Italia

image_pdfimage_print

IMG_0727

 

En av Bollefruas mest populære oppskrifter er “Enkle, grove rundstykker”. Hvorfor det? Jo, fordi nybakte rundstykker er en fantastisk hverdagsluksus! Men vet du hva som er enda bedre? Når baksten også er dekket med smeltet ost og kryddersmør!

 

Ostelykke:

(ca 10-11 stk, avhengig av størrelse)
2 ts sukker
0,5 pk gjær
3, 75 dl lunkent vann
2 ss olivenolje
2 dl sammalt spelt eller hvete
8-9 dl siktet spelt eller hvetemel
1 ts salt

Topping:
3 ss vann
2 ss smeltet smør
1 eggeplomme
1 hvitløksfedd, knust
2 ts pizzakrydder
O,5 ts salt
1 ts hvitløkspulver
ca 3 dl revet parmesan

 

Ha sukker, gjær og 1 dl vann i en bakebolle. Rør rundt og la gjæren løse seg litt opp. Ha i resten av vannet, olje, salt og det grove melet, samt 5,5 dl fint mel. Elt i fem minutter. Tilsett gradvis resten av melet til deigen slipper kanten av bollen og du har en blank og bare litt klissete deig. Dekk med plast og la heve i ca en time. Ha deigen på benken og del i ca 11 emner. Form til avlange rundstykker og legg på et bakepapirkledd stekebrett. Dekk med plast og la etterheve ca 30 minutter. Sett ovnen på 200 grader. Bland alle ingrediensene til toppingen i en skål og riv osten. Pensle raust med krydderblandingen og fordel osten over. Stek midt i ovnen i ca 12-15 minutter. De skal være gyldne og ha en hul lyd når du banker på dem Avkjøl på rist. SPIS.

 

IMG_0728

 

(Visited 1,403 times, 3 visits today)

8 Comments

  • Reply Vilde September 9, 2014 at 11:45 pm

    Nam! Plutselig ble jeg sulten! 🙂
    Takk for godt tips! Så veldig godt ut!

    • Reply bollefrua September 14, 2014 at 7:51 pm

      Hei Vilde. Tusen takk! 🙂 Ha en god kveld.

  • Reply Marte October 27, 2014 at 4:11 pm

    Mine er påvei i ovnen, meeen skal det være varmluft eller over ov undervarme?:) ser herlig ut! Gleder meg

  • Reply Camilla February 18, 2015 at 3:44 pm

    Disse ble laget i helgen (sammen med altfor mange andre av dine fantastisk gode oppskrifter). Stor slager her i hus!

    • Reply bollefrua February 19, 2015 at 12:25 pm

      Hei Camilla! Så hyggelig å høre fra deg. Ha en fin dag! 🙂 Astrid

  • Reply Korse Marie Nordhagen May 12, 2015 at 10:36 pm

    Lagde disse nettopp! Wow! Utrolig gode! Det krydderet på toppen, er kronen på verket! Vi måtte gjøre det litt småannerledes pga plussminus noen ingredienser, men disse er en knallsuksess! Måtte lage noen uten ost og, siden som du sikkert husker, liker ikke mamma ost. men disse fikk en 10/10 fra henne, så dette skal jeg lage flere ganger!

    Stor hilsen fra Korse!

    • Reply bollefrua May 13, 2015 at 6:14 pm

      Bra jobba, Korse! 🙂 Så hyggelig at det ble vellykket. Håper vi sees om ikke lenge. Klem og hils! 🙂

    Leave a Reply