“Vil du møte meg i kveld,
lille frøken kantarell?
Søndagsfin og gyldengul,
titt nå fram i fra ditt skjul.
Lille frøken kantarell,
vil du møte meg i kveld?”
Høstsalat:
(nok til ca 4-6 pers)
150-200 g grønne bønner, renset
8 mandelpoteter
ca en liter kantareller, renset
ca 25 g smør
0,5 dl gresskarkjerner eller pinjekjerner, ristet i en tørr panne
4 kokte rødbeter, i båter
ca 200 g fetaost
ca 150 g blandet salat
Dressing:
0,5 dl olivenolje
1 ss hvit balsamicoeddik
skallet av 0,5 sitron, evt litt sitronsaft
salt og pepper
Kok potetene møre. De siste to minuttene av koketiden har du i bønnene og lar de koke med. Hell av vannet og la de avkjøle litt. Skjær potetene i mindre biter. Legg kantarellene i en varm, men tørr stekepanne. Stek til væsken i soppen begynner å fordunste. Ha i smør og krydre med salt og pepper og stek til kantarellene er gyldne.
Lag dressingen ved å blande olje, edikk og sitronskall. Smak til med havsalt (ca 1 ts) og nykvernet pepper. Ha evt i litt sitronsaft hvis du ønsker en enda syrligere dressing (smak!).
Legg til slutt rødbeter, salat, poteter, bønner og kantareller på et serveringsfat. Smuldre over fetaost og strø over kjerner. Ringle til slutt over dressing og SPIS.
“Vil du møte meg i kveld,
lille frøken kantarell?
Og i skinn fra månens glans,
skal vi ta vår første dans.
Lille frøken kantarell,
vil du møte meg i kveld?”
2 Comments
Du har alltid så fine bilder av rettene du lager, Astrid! Særlig slike “ute i naturen-bilder” som du har her. Det er skikkelig høststemning i bildet også.
Og hadde jeg vært ivrig på sopptur og hatt en liter kantareller, men akk, slik er det nok ikke. Jeg kan ikke noe om sopp og finner heller ikke (fordi jeg ikke leter).
Jeg får nøye meg med bildet denne gangen og komme sterkere tilbake:-)
Tusen takk, snille Bente! 🙂 Ikke glem at du kan kjøpe sopp i butikken, da. 😉