Sitronkake alla the Hummingbird Bakery

image_pdfimage_print

IMG_0636

Det er torsdag, det er kveld, det er april. Ute klamrer fortsatt dagslyset seg fast i trærne, men må snart vike for det vårmyke mørket. Ennå ligger årstiden på vippen, ennå vingler våren i det magiske tomrommet hvor alt bare er knopper og løfter om sommer, før den bryter ut i all sin prakt. Jeg elsker disse få dagene, hvor forventningene feier over meg og det er så mye å se frem til. Men bjørka utenfor vinduet mitt kommer ikke til å vente mer, den er klar for fest og er sprekkeferdig over å vise frem sin nye, grønne kjole.

Og jeg har bakt den perfekte kaken for de tidlige vårdagene. En frisk og syrlig formkake, men fortsatt trygg og myk og saftig – det perfekte følge til en kopp varm te.

Du trenger:
Til kaken:

320 g sukker

3 egg

revet skall av 2 økoligske sitroner

350 g hvetemel

1,5 ts bakepulver

0,5 ts salt

2,5 dl melk

0,5 ts vaniljeekstrakt

200 g smeltet meierismør

Sitronsirup:

saft av 1 økologisk sitron 

50 g sukker

 • 1 dl vann

Kle en brødform på ca 23×13 cm med bakepapir og sett til side.

Sett ovnen på 170 grader.

Pisk sukker, sitronskall og egg til eggedosis, smelt smøret. Bland hvetemel, salt og bakepulver og sikt i en bolle. Rør sammen melk og vanilje i en annen.

Ha en tredjedel av melblandingen i eggedosisen og pisk godt sammen. Tilsett så en tredjedel av melken og bland igjen. Gjenta denne prosessen to ganger til. Hell tilslutt i det smeltede smøret og pisk i noen minutter til.

Hell røren i formen og stek midt i ovnen i ca 1 time og 30 minutter.

Mens kaken steker, lager du sirup.

Ha alle ingrediensene i en liten kjele og kok opp på lav varme. Skru opp varmen litt og la koke til væsken er redusert til ca halv mengde og har en sirupsaktig konsistens.

Når kaken er ferdig stekt (stikk en tannpirker i den, om den kommer ut “tørr” er kaken ferdig) fordeler du sirupen over den varme kaken med en skje. La avkjøle litt i formen, før du løfter over på rist. KOS DEG.

NB! EN PRAKTISK BESKJED: ALLE MINE E-POST-FØLGERE BLE DESSVERRE SLETTET I FORBINDELSE MED NY NETTSIDE, SÅ REGISTRER DEG PÅ NYTT OM DU ØNSKER MINE OPPSKRIFTER RETT I INNBOKSEN. 🙂

(Visited 732 times, 1 visits today)

5 Comments

 • Reply Anne Marie April 30, 2016 at 7:27 am

  Dette er sikkert feil side på skrive dette på, men jeg lurer på om det er en feil et sted på nettsida di? Jeg prøvde flere ganger i går, og nå igjen i dag, å få opp kategorien brød. Ser at det jobber og jobber, og et par ganger har den nesten kommet før jeg får opp melding om at det er en feil i nettsiden. De andre gangene har søket blitt brutt Pga feil på nettsida (melding jeg får opp). Har kun prøvd denne kategorien, da det er et av dine deilige brød jeg tenkte å bake. Mvh. Anne Marie

  • Reply bollefrua May 1, 2016 at 7:20 pm

   Hei! Så rart! Jeg får den til å funke. Har du prøvd igjen? Takk for tilbakemelding! Det setter jeg pris på:)

 • Reply Lise Skaar May 12, 2016 at 9:08 am

  Mmm… Men hvordan får jeg utskriftsvennlig versjon?

  • Reply bollefrua May 12, 2016 at 3:35 pm

   Det skal jeg finne ut av!!

  • Reply bollefrua May 13, 2016 at 2:14 pm

   Nå er det i orden!

  Leave a Reply