Dette innlegget ble slettet ved en feiltagelse, så derfor blir det lagt ut på nytt. Flaks at jeg hadde en kladd!
Noen dager må man unne seg litt ekstra. Du vet. De morgenene man står opp og febrilsk forsøker å vaske bort maskaraen, bare for å oppdage at fargen skyldes blå ringer under øynene. Når rotet truer med å beleire leiligheten kun utfordret av det ruvende tårnet med skittentøy som når som helst kan forandre seg til en sokkesprutende vulkan. Forleden hadde jeg en slik dag. Forunderlig nok var jeg så heldig å få en ledig time til min disposisjon. Jeg sto ved et veiskille. Skulle jeg ta opp vaskevåpnene og gå til kamp? ELLER skulle jeg gå på kafé og lese juleblad? Jeg valgte det siste. Og for virkelig redde resten av dagen bakte jeg bananbrød til kveldsmat. Makan til smakfull trøstemat! Og rotet? Du skal nok se det blir ryddig til jul. 😉
Bananbrød, baby!
(ett brød)
2 1/2 dl moste modne bananer, ca to middels store bananer
1 ts natron
200 g sukker
125 g mykt smør
2 egg
200 g siktet hvetemel eller speltmel
50 g kefir eller skummet kulturmelk
hakkede valnøtter til å strø over toppen
Sett ovnen på 160 grader. Ha bakepapir i en brødform. Mos bananene med en gaffel og tilsett natron. Rør godt og la stå mens du lager røren. Bland raskt sammen smør og sukker med en elektrisk visp (eller for hånd om du vil forbrenne noen kalorier). Det skal ikke piskes lenge. Ha i eggene og bland dem godt inn. Tilsett mel, banan og kefir vekselsvis og i flere omganger. Du kan gjerne røre inn valnøtter til slutt, men her i huset er det upopulært hos unga. Derfor har jeg det kun på toppen, slik at de enkelt kan fjernes. 😉 Hell røren i brødformen og strø over nøtter. Stek midt i ovnen i 50-60 minutter. Stikk kaken med en trepinne (type grillspyd) etter 50 minutter. Hvis pinnen kommer ut tørr, er kaken ferdig. Avkjøl bananbrød i formen på en rist i 15 minutter. Løft forsiktig ut av formen og la avkjøle videre på risten. Spis lun i tykke skiver. Smaker nydelig som den er, men hakket bedre med vaniljesaus. Hallo? Nesten alt blir jo bedre med vaniljesaus! 🙂
17 Comments
Åå dette så godt ut! Må prøve å få bakt dette i dag 🙂
JA! Gjør det:)
Var det dette du hadde med på fotokurset som jeg fikk smake på? Det var jo bare så digg 😀
Hei søta! Dette er ikke det samme, men det ligner! 🙂
[…] Oppskriften er fra fineste Bollefrua. […]
Hei! Takk for fin og enkel oppskrift. Har det siste året prøvd å utvide horisonten når det kommer til laging av middag, og nå tenkte jeg det var på tide å prøve litt baking. Måtte improvisere litt med noen av ingrediensene (f. eks bruke litt kakao da det ikke var mer sukker igjen, sammalt hvete og havre istedenfor mel) men den smakte fantastisk og studiekameratene mine var storfornøyde 🙂
Det var hyggelig å høre, Isa! Riktig god helg til deg. 🙂
Hei Bollefrua. Vil takke deg for dine kjempegode oppskrifter som jeg har brukt med suksess. : ) Havrebrød, kringle og banankake! Takk og keep up the good work! : ) Mvh Eli
Tusen takk, det var hyggelig å høre, Eli! God helg til deg. 🙂
Laget dette nettopp, det ble fantastisk godt! Veldig bra oppskrift! Kan det fryses, og samtidig være (nesten) like saftig når det tines opp igjen tror du?
Ja, det er jeg temmelig sikker på! 🙂
Dette er det beste bananbrødet jeg vet om! Enkelt å lage, og smaker helt himmelsk 🙂
Tusen takk for oppskrift!
Så herlig å høre! Ha en fin dag!
Hei! Skal teste denne oppskriften snart! Men lurer fælt på hvor mye 50 g kefir er i desiliter.
Hei! Jeg tipper ca 0,5 dl. Lykke til!
Jeg bakte brødet men hadde ikke sukker, brukte brunt sukker i stedet og halverte sukkermengden. Det gikk veldig bra!
Så fint! Ha en fortsatt god dag!