Kaffecupcakes med mokkafrosting

image_pdfimage_print

IMG_0857

I kveld får du oppskrift på deilige cupcakes med smak av kaffe og sjokolade, to av de tingene jeg er aller mest glad i. Se på det som en ren kjærlighetsærklæring en søndags kveld! 😉

 

Cupcakekos:

140g sukker

140g mykt smør

3 store egg

140g  mel

1 ts bakepulver

2 ss espresso pulver (instant) blandet med 1 ss vann

1-2 dl hakkede valnøtter (kan sløyfes)

mokkabønner eller sjokoladehjerter, til pynt

Til frostingen:

200g mykt smør

200g melis

2 ts espresso pulver blandet med 1 ss vann (ikke sikkert du vil bruke alt, smak deg frem)

50g smeltet mørk sjokolade

Sett ovnen på 175. Ha 12 cupcakesformer (av papir) i et muffinsbrett og sett til side. Fin frem en bakebolle og tilsett smør og sukker. Pisk til en luftig krem. Rør så inn ett og ett egg og en og en ss med mel og pisk godt mellom hver gang. Tilsett resten av melet sammen med espresso og rør til alt så vidt er blandet. Vend inn nøttene. Fordel røren i formene, ca halvfulle. Stek midt i ovnen i ca 15-20 minutter. Vipp kakene ut av brettet og avkjøl på rist.

Lag frostingen ved å først piske smøret blekt. Tilsett så melis gradvis og tilslutt smeltet sjokolade og espresso. IKKE ta all kaffen på en gang, smak deg frem til passe mengde for deg. Når kakene er kalde, sprøyter du eller smører på kremen. Pynt med mokkabønner eller sjokoladehjerter. GOD SØNDAG!

 

IMG_0863

(Visited 563 times, 1 visits today)

4 Comments

 • Reply Inger Anne October 12, 2014 at 8:12 pm

  Hvis jeg ikke hadde fått en stor dose kaker før i dag, så hadde jeg slikka på skjermen!

 • Reply Camilla February 13, 2015 at 8:41 pm

  Ramlet over denne idag, og ingrediensene ble kjapt handlet inn. Samboer og jeg har nettopp prøvesmakt og dette var rett og slett himmelsk! Elsker oppskriftene dine da de er så lette og forstå og gjennomføre for en nybegynner-baker. Neste gang må jeg faktisk bruke litt ekstra espressopulver i toppingen, for kaffesmaken er jo bare himmelsk 😀 Tommel opp til denne! 🙂

  • Reply bollefrua February 14, 2015 at 5:13 pm

   Kjære Camilla, så hyggelig! 🙂 Tusen takk og riktig god valentinsdag til dere.

  Leave a Reply