Oreoblondies med cookies and cream sjokolade

image_pdfimage_print

 

IMG_1210

Denne oppskriften kom jeg over på en amerikansk nettside og jeg forsto umiddelbart at jeg var i fare. For å bake den. Mitt eneste halmstrå var den mystiske ingrediensen: cookies and cream chocolate bar. Aldri hørt om. Altså ingen kake. Ingen kalorier.. 😉 Men så var jeg i butikken her forleden. Da jeg gikk forbi godtehyllene, lå det noe på gulvet foran meg. Kan du gjette hva? (Se for deg hallelujakor i bakgrunnen). En cookies and cream sjokolade! Og resten er (en søt) historie. 🙂

 

sjoko

 

Sweet dreams are made of cookies and cream:

11 Oreokjeks eller tilsvarende, hakket
115 g Lindt cookies and cream sjokolade, hakket
170 g smør, smeltet
5 dl mel
2,5 dl sukker
1,25 dl brunt sukker
2 store egg
1 ts vanilje ekstrakt
0,5 ts natron
havsalt (kan sløyfes)

Sett ovnen på 165 grader. Ha bakepapir i en form på ca 25×25 cm.
Bland mel og natron i en bolle. I en annen pisker du smeltet smør og alt sukkeret, det er ikke nødvendig med elektrisk visp. Tilsett ett og ett egg og rør i mellom. Bland også inn vanilje ekstrakt. Ha så det tørre over i smørblandingen og vend det hele sammen med en slikkepott, ikke rør mer enn du må. Avslutt med å vende inn sjokolade og kjeks. Fordel røren i formen og glatt ut toppen med en slikkepott. Strø over litt havsalt til slutt. Stek kaken midt i ovnen i ca 25 minutter. Avkjøl minimum 10 minutter i formen (på rist) før du forsiktig løfter papiret med kaken over på risten og avkjøler videre. Skjær opp kaken og server.

 

IMG_1229

(Visited 244 times, 1 visits today)

4 Comments

 • Reply Inger Anne November 10, 2014 at 5:40 pm

  Slafs….er det nødvendig å friste oss stakkas sjeler slik…;-)

  • Reply bollefrua November 10, 2014 at 6:26 pm

   Helt nødvendig! Kan jo ikke være den eneste som stapper i meg kake.. 😉

 • Reply Mette Eldøy December 31, 2014 at 2:24 pm

  Denne må prøves. Hvis jeg ikke finner sjokoladen noe sted, kan den erstattes med noe annet? Melkesjokolade?? Hilsen Mette

  • Reply bollefrua January 4, 2015 at 4:53 pm

   Ja, det blir sikkert kjempe godt også. 🙂 Ha en god kveld! Astrid

  Leave a Reply