Enkel hjemmelaget karamellsaus med havsalt

image_pdfimage_print

IMG_1309

 

Hjemmelaget karamellsaus? Somebody stop me!! Det skulle nesten ikke vært lov at man kan lage noe så himmelsk på skarve 10 minutter med bare 5 ingredienser. For å hjelpe oss alle til å mestre kunsten av selvbeherskelse, gir denne oppskriften heldigvis en liten porsjon. Men med enkel hoderegning kan den bli farlig mye større. 😉

Karamellkos:

1,25 dl brunt sukker
2 ss meierismør
0,5 dl kremfløte
0,25 ts havsalt
0,5 ts vaniljeekstrakt

Ha alt unntatt vaniljen i en liten gryte. Kok opp mens du rører litt og skru ned slik at sausen så vidt bare småputrer i fem minutter. Rør innimellom. Ta sausen av varmen og bland inn vanilje. Server varm med iskrem og salte peanøtter, ringle over eplekake med krem eller bare smugspis med skje bare fordi det er så sabla godt. Kos deg!

 

 

(Visited 1,507 times, 1 visits today)

KATEGORIER: Dessert , Glutenfri , is

TAGGED AS:

5 Comments

  • Reply tessaswoodenspoon November 21, 2014 at 1:11 pm

    SALT OG SØTT! Verdens beste smaker ! <3

  • Reply Fia August 1, 2016 at 3:48 pm

    Hvordan får man oppskriften større?
    Det er masse inspirasjon her. 🙂

    • Reply bollefrua August 1, 2016 at 5:38 pm

      Tusen takk! 🙂 Du kan bare doble oppskriften.

  • Reply Fia August 7, 2016 at 9:33 pm

    Den var kjempe god den karamellsausen. Skjønte fortsatt ikk hvordan jeg skulle dobble oppskriften.
    Men fikk hjelp at jeg måtte gange den med 2,så da greide jeg det! 🙂 Takk for en god oppskrift.

  • Leave a Reply to bollefrua Cancel Reply