Denne uken bakte jeg brownies til juleavslutningen i Samuel sin klasse. Jeg laget den i stor langpanne, så det skulle være nok til mange. Dessverre måtte jeg gå før kakene ble servert (uhørt!), men Samuel fortalte at innen han fikk forsynt seg, var kaken min borte. Så da var den vel like god som den så ut. 😉
Brownies til store selskaper:
12 dl sukker
9 egg
450 gram smeltet meierismør
6,75 dl siktet hvetemel
7 ts vaniljesukker
0,5 ts salt
16-18 ss kakao
Sett ovnen på 175 grader. Pisk egg og sukker til eggedosis og rør inn smør. Tilsett alt det tørre og rør til alt så vidt er blandet inn. Ha bakepapir i en stor langpanne og hell røren oppi. Stek midt i ovnen i 35-40 minutter, men IKKE lenger. Avkjøl i formen. Hvis du ønsker skrift på kaken, må du klippe ut bokstavene du trenger og legge dem på kaken. Sikt raust med melis over og fjern papirbokstavene forsiktig. Skjær opp i passe store stykker og server.
39 Comments
Har laget brownie for første gang , å den ble super go? kjempe flott oppskrift..
Det var hyggelig å høre. Tusen takk. 🙂
Hva slags kakao snakkes det om..?
Jeg pleier å bruke bakekakao, men du kan sikkert bruke drikkekakao hvis det er det du har.
Takker
Lagde denne i dag, men 18 ss med kakao? Vel, det var ihvertfall 4 for mange, så det ble en svært fremtredende smak av kakao, og med en kilo sukker, så burde det ikke være bitter kakao som er fremtredende. Men med en smørglasur, så ble den borte på null komma niks 🙂
Da får du redusere mengden kakao neste gang. Ha en fin dag!
[…] i det minste bidra med baketips! Sjekk ut gulrotkake, verdens beste sjokoladekake i langpanne eller denne enkle browniesen. Og om du har lyst på litt variasjon, deler jeg i dag oppskrift på enkle cookies som du lager i […]
Endelig en brownies som blir akkurat som den skal være! Perfect. Jeg er ikke så glad i brownies selv, men barna og andre elsker den:)
Tusen takk! Det var hyggelig å høre!! 🙂
Har ikke bakt så mye før, 16-18 ss. det er spiseskjeer, er det strøkne eller med topp. Når det er så mange, blir det ikke gram av det. Lettere og mer nøyaktig for meg. Men som sakt, er det toppa skjeer eller strøket av toppen?
Beklager sent svar. Litt over strøken, pleier jeg:)
Denne er en slager, tusen takk! Jeg studerer utenlands, og kan bekrefte at denne faller i smak hos folk fra “hele verden” 🙂
Jeg bruker I<3 ECO-kakao, som gir en nydelig smak. Anbefales!
Så bra, Therese! Godkjent på verdensbasis.. 😉 Klem!
hvor mange lir det
Absolutt avhengig av hvor store stykker du lager, men 30-40?
Denne ble helt mislykket hos meg. ?
Det dannet seg et slags “lokk” av den øverste delen av røren som ble stekt, og så var den helt flytende under etter 35 min.
Har aldri opplevd noe slikt før.
Det var rart! Fulgte du oppskriften til punkt og prikke? Husket egg og bakepulver?
Det står ikke noe om bakepulver?? Nervøs nå, for min står i ovnen 🙂
Bakepulver er ikke nødvendig! Ble det vellykket?
Skal laga en brownie for første gang. Lite flink på kjøkken egentlig. Men skal overaske maddamen tenkte jeg. kan denne lages dagen før eller må den lages samme dag? 🙂
Blir best om den lages dagen før. 😉
Ok. takk for svar. Da får jeg se hvordan dette går 🙂
Tuuuusen takk for at du delte denne oppskriften på nett! Jeg er gift med en amerikaner og han lager som oftest brownies når vi skal noe og alle spør om han kan gjøre det også. Men denne helgen var han dårlig og gjorde et halvhjertet forsøk når datteren vår skulle ha med en langpanne kake til skolens karneval i dag. Så jeg måtte til pers og lage brownies for første gang i mitt liv, og når jeg fant oppskriften din på nett slo jeg til, og det var jo så enkelt at også jeg stod med glans! Det beste? Av alle kaketypene på festen var det våre brownies de ble tomme for først, de var “meget populære” 🙂 Akkurat passe søte i smaken, akkurat passe seige i konsistensen <3
SÅ utrolig koselig å høre. 🙂 God helg til deg og dine!
Ikke varmluft eller?
Vanlig over- og undervarme. 🙂
Hei, jeg skal prøve meg på denne idag, så da lurer jeg på hvor stor er ‘en stor form’? Jeg har en stor som fyller hele komfyren og en litt mindre som er ca 2/3 så stor… (Disse som selges med lokk og håndtak.)
Den som fyller hele ovnen. 👍🏼 Jeg har også oppskrift til den med håndtak og lokk på bloggen. 🙂
Deeeeeeilig kake! Alle digger den, og jeg må si fra til alle somsmaker hvilken oppskrift jeg bruker:-)
SÅ hyggelig å høre. Ha en fiiiiin dag!!
Har du prøvd å fryse denne?
Ja, det går fint. 🙂
Hvordan er denne å fryse? Vi skal ha to selskaper, en torsdag og søndagen etter. Hadde vært kjekt å hatt en halv langpanne til hver! Denne er jo så fantastisk god!
Beklager sent svar! <3 Går fint å fryse med glasur, men kanskje vent med pynten.
Denne kaka har jeg lagd mange ganger og alle sier det er den beste de har smakt 🙂 Tusen takk for oppskrift
Så bra! Jeg elsker enkle og gode oppskrifter. 🙂
Hei.
Kan kaka fryses?
Jepp!