Devilled eggs med feta, rødløk og kapers

image_pdfimage_print

IMG_1667

 

Husker du nyttårsaften? Av en eller annen grunn føles det utrolig lenge siden. Vi feiret med noen venner, men dessverre ble antall festdeltakere halvert grunnet sykdom. Dette hindret likevel ikke Bollefrua i å diske opp med hennes årlige nyttårstapas som serveres ved ankomst. Tradisjoner er viktige, SÆRLIG når det gjelder mat. 😉

Disse fylte eggene ble en stor favoritt i år. Masse deilig smak og SÅ lette å lage:

12 egg
100 g smuldret fetaost
1,5 ss olivenolje
0,5 grønn paprika, finhakket
1 ss finhakket bladpersille
0,5 rødløk, finhakket
1 ss kapers, hakket
saft av ca 0,5 sitron

Kok eggene i 10 minutter. Skyll i iskaldt vann. Skrell eggene og del i to på langs med en skarp kniv. Fjern forsiktig eggeplommene og ha dem i en bolle. Plasser de halve eggene på et brett/fat og dekk med plast. Ha resten av ingrediensene med eggeplommene og rør til alt er godt blandet. Fordel fyllet i de halve eggene, ca 1 ss i hvert. Server.

IMG_1666

Oppskriften fant jeg i en gammel utgave av Maison mat og vin

(Visited 786 times, 1 visits today)

5 Comments

  • Reply Noe godt til helgen fra Bollefrua January 23, 2015 at 9:34 pm

    […] Noe godt til helgen denne uka er det Bollefrua som sørger for. Se her på hennes Devilled eggs, med rødløk, feta og kapers. […]

  • Reply Mariann Ringen January 24, 2015 at 8:38 pm

    Ser veldig snadder ut. Med tanke på en vanlig torsdag med venner; kan eggene og fyllet lages dagen før?

    • Reply bollefrua January 24, 2015 at 8:45 pm

      Hei! Ja, det går nok fint! Men ville laget fyllet klart i en bolle og eggene for seg og så fylt de en stund før gjestene kommer. 🙂

  • Reply Mariann Ringen January 25, 2015 at 11:56 am

    Takk for svar. Ja, det høres fornuftig ut. Da får noen glede av dette.

    • Reply bollefrua January 25, 2015 at 12:21 pm

      Bare husk å dekke til både fyllet og eggene når du oppbevarer dem. 😉

    Leave a Reply to Mariann Ringen Cancel Reply