Det er mandag, det er sommer, vi er på ferie. På en øde øy hvor tiden står stille, humla suser og joggebukse er et helt akseptert antrekk for kvinner i barsel. Men innimellom må vi til land for å skaffe det nødvendige for å leve. Du vet, mat, klær og sjokolade. Da hender det at det uungåelige skjer. At man snur seg rundt og står ansikt til ansikt med seg selv. I helspeilet. Helspeilet er en venn når du trenger den og en fiende når man feks akkurat har født (i allefall når jeg akkurat har det) og lever i den illusjonen at man ser helt ok ut og at et stykke til med perfekt klissete, sjokoladete brownies er fullstendig på sin plass. Så neste gang sender jeg mannen i butikken. For det er viktig å kunne kose seg litt. Det er jo tross alt sommer!
Nok til en god kosedose:
75 g kokesjokolade, jeg brukte 70%
75 g meierismør
2 egg
185 g brunt sukker
75 g siktet hvetemel
(100 g hakkede valnøtter eller hasselnøtter, jeg droppet dem fordi barna ikke er fan)
Smelt sjokolade og smør på svak varme i en kjele, avkjøl. Sett ovnen på 150 grader. Dekk bunnen i en springform (ca 22 cm i diameter) med bakepapir. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Rør forsiktig inn mel (og nøtter). Vend tilslutt inn sjokolade/smørblandingen. Hell røren i springformen og stek kaken midt i ovnen i 40 minutter. Sett formen på rist og avkjøl. Denne kaken blir bare bedre av å stå noen timer, men det er nesten umulig å ikke spise en bit med det samme den er ute av ovnen. Ja ja, samma det. Det er jo sommer!
(Oppskriften er fra boken “Sommermat”)
3 Comments
[…] Jeg starter med å bake brownies. Oppskriften er fra Bollefruas blogg. […]
Suksess! Og jeg er IKKE flink til å bake. Kjempegod kake! Jeg lagde dobbel porsjon og hadde i 22 cm stor springform, funka også helt fint. Nå skal jeg lage én til, dekke med oreokrem og marshmellowfondant. Ambisiøs, nei…
Jeg heier på deg! 🙂