Urtemakeriet – Vestlandets skulte skatt

image_pdfimage_print

 Vi besøker familie i Bergen hver sommer og  i år dro vi på et innfall til en kafé og bakeri som heter Urtemakeriet. Stedet ligger i grunn litt utenfor allfarvei, men i nydelige omgivelser på Algrøy/Sotra, og er vel verdt kjøreturen ut dit. Urtemakeriet har alt det jeg ønsker meg i en kafé: atmosfære, hyggelig og raus betjening, utmerket mat med økologisk og bærekraftig fokus og selvsagt ypperlig gjærbakst! Dette er hva de skriver om seg selv:

Urtemakeriet er en kafe og bakeri som ligger i nydelige natur ved sjøen på Algrøy/Sotra. Vi bruker økologiske råvarer, og sesongens råvarer så langt det er mulig. Vi maler det meste av kornet selv og steker brød i vedfyrt bakerovn. I kafeen er det sitteplasser både inne og ute, en kan også ta frokosten eller lunch på stranden i selskap av Høner og Sylvester.
Det første som slår deg når du kommer inn (og i allefall på en regnværsdag) er et stort, åpent ildsted med bålet som brenner.


Videre blir du dratt inn mot alt det gode de serverer…


  
  
Vi startet med nydelig pizza og hev oss siden over boller, kaker og kaffe. Barna storkoste seg og satt usedvanlig lenge i ro. De lot seg fascinere av lokalet (opprinnelig et drivhus), peisen og all den gode maten. Servicen var upåklagelig og jeg fikk til og med komme bak disken på en liten guidet tour.

Dette blir definitivt et fast innslag i våre Bergensturer. Neste gang håper jeg det ikke bøtter ned, slik at vi kan utforske nærområdet, bade og barna vil garantert mate hønene!

Urtemakeriet har åpent lørdager fra 10-15. Jeg oppfordrer alle til å ta turen innom!

Håper du har gode sommerdager. Ha en fortsatt god lørdag. <3

  
#firegladevoksneogfemfornøydebarn

(Visited 329 times, 1 visits today)

KATEGORIER: Omtale , Snikksnakk

TAGGED AS:

5 Comments

 • Reply Ruth-Evy Mo July 19, 2015 at 11:19 am

  Takk, for koselig oppdatering . Fortsatt fin søndag til deg 😀

  • Reply bollefrua July 25, 2015 at 8:30 pm

   Fortsatt god sommer, Ruth-Evy!:)

 • Reply Tone July 19, 2015 at 2:23 pm

  Jeg er så heldig å ha Urtemakeriet som nær nabo, og er så enig i alt det fine du skriver om stedet, og maten de serverer. Vi lar oss til stadighet friste 🙂
  Neste gang dere kommer til Algrøy anbefaler jeg dere å sette av tid til tur i de flotte turløypene på Algrøy. Barna vil sikkert sette pris på tur til spennende “Trollskogen” hvor det er laget til en morsom lekeplass for barna, små trebåter som de kan leke med i den lille elven som renner og grillpanne om dere har lyst å grille pølser. Veldig populært! Velkommen tilbake til Algrøy 🙂

  • Reply bollefrua July 25, 2015 at 8:31 pm

   Tusen takk for gode tips, Tone! Vi gleder oss allerede. 🙂 Klem

 • Reply Ingvild July 20, 2015 at 9:18 am

  Så herleg plass! Når eg tenker meg om så har eg lest om denne plassen, men aldri farta utover der nei. Bra påfunn! Og reknar med du er godt bakeinspirert no! Eg har hatt surdeigsbakepause sidan torsdag, sett ny deig no 🙂
  Klemmar frå Eskeland

 • Leave a Reply