Mine beste kanelboller (the American way)

image_pdfimage_print

IMG_8285

I sommer har jeg lest en bok. Én bok. Slik er det kanskje når man plutselig har tre barn? I allefall. Den boken hadde mye å by på. I tillegg til en underholdende historie, inneholdt den også et par fine oppskrifter. En av dem var disse ubeskrivelige luftige og smelte-på-tungen gode kanelbollene. Med masse brunt sukker og kanel i svingene er de akkurat det du trenger for komme over at du bare rakk å lese én bok i sommer. Eller om du bare vil ha en bolle.

IMG_8286

Til deigen:

(12 stk)

1,75 dl melk

0,5 dl vann

0,5 dl mykt smør

ca 7,5-8,5 dl siktet hvetemel

0,5 dl hvitt sukker

1 pose tørrgjær

0,5 ts salt

1 egg

Fyll:

2,5 dl brunt sukker

1 ss malt kanel

1,25 dl mykt smør

I tillegg trenger du en smurt, ildfast form på 30x20cm

Smelt smøret på lav varme. Ha i melken og varm til alt er lunkent. Ha så 6 dl av melet, sukkeret, gjær og salt i en eltebolle. Tilsett egg og melk/smør. Bland godt. Spe først i 1,5 dl mel og elt i fem minutter. Ha i litt mer mel om deigen er veldig klissete, den skal være glatt og ikke tørr. La deigen heve under plast i omtrent en time. Rør i mellomtiden sammen ingrediensene til fyllet. Ha deigen på benken og kjevle den til et rektangel. Smør fyllet utover leiven. Rull til en pølse på langs og klem kanten sammen så den forsegles. Skjær i 12 like tykke skiver og legg skivene (3×4) i den smurte formen med snittsiden opp. La etterheve i en time. Sett ovnen på 190 grader, over- og undervarme. Stek i ca 20 minutter til bollene er gyldne og har en hul lyd når du banker på dem. Løft/hvelv forsiktig ut av formen. Avkjøl på rist. KOS DEG (mens du leser en god bok?;)

IMG_8289

(Visited 1,041 times, 1 visits today)

4 Comments

 • Reply Maria August 5, 2015 at 12:08 am

  Hmm, jeg har bare to barn og fikk ikke lest så mye som en side i en bok.. triste greier. Har en temmelig stor bunke bøker som skal leses når ungene flytter ut om 10-12 år… 😀
  Bollene ser forresten kjempegode ut.. *sikle*
  -Maria

  • Reply bollefrua August 9, 2015 at 12:34 pm

   Hei Maria! Så hyggelig å høre fra deg! Godt SFO og skole snart er i gang.. 😉 Si fra neste gang du er i Oslo, så kan vi kanskje ta en kaffe? Jenta mi heter forresten Iben Maria. Klem!

 • Reply Nina Beate August 9, 2015 at 8:54 pm

  Har prøvd oppskriften to ganger allerede med stor suksess ?

  • Reply bollefrua August 9, 2015 at 10:14 pm

   Så hyggelig å høre, Nina Beate! 🙂

  Leave a Reply