Verdens beste risboller

image_pdfimage_print

IMG_9328

Jammen, hallo? Er det virkelig ikke oppskrift på risboller på denne bloggen? Merkelig nok. Spesielt fordi jeg virkelig elsker risboller! Men der har du også svaret. Når jeg først har denne delikatessen i hus, så forsvinner den nesten like fort som det tar å lage dem. Og med tanke på hvor enkelt og raskt du slenger disse sammen, så skjønner du nok at kakeboksen nesten er tom innen dette innlegget er ferdig skrevet. 😉

Disse sjokoladete risbollene ble ekstra lette og gode fordi jeg brukte melis og kokosolje (ikke delphiafett som er herdet kokosfett). Litt sunnere blir de også. (Så da kan jeg vel spise en til?) 😉

Du trenger:

(Ca 30 stk avhengig av størrelse)

125 g kokosolje, jeg bruker en fra helsekosten som ikke smaker kokos

1 egg

125 g melis

125 g kokesjokolade, hakket i mindre biter

1 ss sterk kaffe

0,5 ts vaniljesukker

en klype salt

7-8 dl puffet ris

evt muffinsformer til å ha bollene i

Ha kokosolje, kaffe og sjokolade i en kjele og smelt over lav varme mens du rører jevnlig. Sett til side og avkjøl litt. Pisk en luftig eggedosis av melis og egg. Tilsett vaniljesukker og salt i eggedosisen og hell i den avkjølte sjokoladeblandingen mens du hele tiden rører godt. Bland til slutt forsiktig inn puffet ris, akkurat nok til at sjokoladen limer risen sammen. Sett røren i muffinsformer med en spiseskje, lag de så små eller store som du ønsker. Sett kaldt til de stivner og KOS DEG. Oppbevares kjølig i tett boks. Oppskriften har jeg rappa av Morten Schakenda. 🙂

IMG_9324

(Visited 17,608 times, 1 visits today)

KATEGORIER: Bursdag , Glutenfri , Jul , Konfekt , Ris , Sjokolade

TAGGED AS:

10 Comments

  • Reply Joakim Syrstad Bjerke November 19, 2015 at 7:31 pm

    Prøv også risboller med f.eks bailey’s,gløgg,cognac,whiskey eller dooley’s. Snadder!

    • Reply bollefrua November 19, 2015 at 7:41 pm

      God ide, Joakim! Og grattis med baby!!

  • Reply elin December 8, 2015 at 10:48 am

    kan jeg også bruke kokosolje istedenfor delfiafett i kokobollene tro?

    • Reply bollefrua December 8, 2015 at 10:57 am

      Ja, kokosolje uten smak! Det finnes to typer, spør etter den som ikke er ekstra virgin. 🙂

  • Reply elin December 16, 2015 at 9:36 am

    risbollene skal ikke fryses?
    Elin

    • Reply bollefrua December 16, 2015 at 3:42 pm

      De kan fryses!

      • Reply Eli December 8, 2016 at 9:13 pm

        Smelter kokosolje i romtemperatur.Opplevde det da jeg laga melkefri sjokolade

        • Reply bollefrua December 18, 2016 at 8:00 pm

          Hei! Disse oppbevarer jeg kaldt og blir litt klissete av å stå lenge fremme. Men holder formen. 🙂

  • Reply Maylen March 25, 2017 at 10:02 am

    Jeg bruker gjerne kokos m smak og liker det godt! Lagde det nå med denne oppskriften, ble kjempegode???

    • Reply bollefrua March 29, 2017 at 7:49 pm

      Så hyggelig å høre!:)

    Leave a Reply to bollefrua Cancel Reply