Ok, jeg innrømmer det. Selv om det ofte vanker mye godt hos hu Bollefrua, så er hjemmelaget Snickers et ekstravagant innslag i hverdagskosten. Ikke fordi det er spesielt vanskelig å lage, men fordi det er så superduper sjokoladete, karamellete og salte peanøttete godt! Dette er en mektig og kan deles opp i små biter og spises som konfekt. Så nå får jeg håpe at beholdningen rekker frem til jul! 😉
Snickerssnop:
( nok til ca 30-40 biter)
300 g sjokolade, jeg brukte en blanding av 70% og kokesjokolade)
200 g marshmallows
100 g smør
2 ss peanøttsmør
100 g salte peanøtter, grovhakket
200 g (hjemmelagde) karameller
ca 1 ss melk
Kle en form på ca 21×15 cm med bakepapir. Jeg pleier å pensle et tynt lag med olje i formen før jeg har i papiret, slik at det fester seg bedre.
Smelt halvparten av hakket sjokolade over vannbad eller i mikro. Fordel sjokoladen jevnt i hele bunnen av formen. Sett formen i fryseren. Ha marshmallows, smør og peanøttsmør i en kjele på middels varme og rør mens det smelter. Når alt er en glatt røre, tilsetter du peanøtter. Ta ut formen med stivnet sjokolade og hell marshmallowsblandingen over sjokoladen. Sett i fryseren igjen og vent til den setter seg.
Smelt så karamell og melk på lav varme i en kjele, blandingen skal være så flytende at du kan fordele den i formen i et jevnt lag over den stivnede marshmallowsen. Sett så i fryseren igjen mens du smelter siste del av sjokoladen. Sjokoladen skal toppe alle lagene i formen. Når det siste sjokoladelaget har stivnet, kan du forsiktig dele snickersen i biter etter eget ønske og KOSE DEG. Oppbevares i tett boks i kjøleskapet.
4 Comments
Hei, dette så utrolig godt ut?. Gleder meg til å lage den?. Men jeg har ikke en 15×21 form men har en som er dobbel så stor, så jeg lurte på om det var mulig å lage dobbel oppskrift så jeg kan bruke formen?
Ja, det går nok fint! Evt kan du bruke en rund kakeform? Gled deg! ?
Takk♡ God jul (litt på forhånd)♡
God jul til deg og!