Hjemmelaget Snickers

image_pdfimage_print

IMG_9369

Ok, jeg innrømmer det. Selv om det ofte vanker mye godt hos hu Bollefrua, så er hjemmelaget Snickers et ekstravagant innslag i hverdagskosten. Ikke fordi det er spesielt vanskelig å lage, men fordi det er så superduper sjokoladete, karamellete og salte peanøttete godt! Dette er en mektig og kan deles opp i små biter og spises som konfekt. Så nå får jeg håpe at beholdningen rekker frem til jul! 😉

Snickerssnop:

( nok til ca 30-40 biter)

300 g sjokolade, jeg brukte en blanding av 70% og kokesjokolade)

200 g marshmallows

100 g smør

2 ss peanøttsmør

100 g salte peanøtter, grovhakket

200 g (hjemmelagde) karameller

ca 1 ss melk

Kle en form på ca 21×15 cm med bakepapir. Jeg pleier å pensle et tynt lag med olje i formen før jeg har i papiret, slik at det fester seg bedre.

Smelt halvparten av hakket sjokolade over vannbad eller i mikro. Fordel sjokoladen jevnt i hele bunnen av formen. Sett formen i fryseren. Ha marshmallows, smør og peanøttsmør i en kjele på middels varme og rør mens det smelter. Når alt er en glatt røre, tilsetter du peanøtter. Ta ut formen med stivnet sjokolade og hell marshmallowsblandingen over sjokoladen. Sett i fryseren igjen og vent til den setter seg.

Smelt så karamell og melk på lav varme i en kjele, blandingen skal være så flytende at du kan fordele den i formen i et jevnt lag over den stivnede marshmallowsen. Sett så i fryseren igjen mens du smelter siste del av sjokoladen. Sjokoladen skal toppe alle lagene i formen. Når det siste sjokoladelaget har stivnet, kan du forsiktig dele snickersen i biter etter eget ønske og KOSE DEG. Oppbevares i tett boks i kjøleskapet.

IMG_9359

(Visited 1,153 times, 1 visits today)

KATEGORIER: Jul , Konfekt , Sjokolade

TAGGED AS:

4 Comments

 • Reply Frøydis December 8, 2015 at 9:12 pm

  Hei, dette så utrolig godt ut?. Gleder meg til å lage den?. Men jeg har ikke en 15×21 form men har en som er dobbel så stor, så jeg lurte på om det var mulig å lage dobbel oppskrift så jeg kan bruke formen?

  • Reply bollefrua December 8, 2015 at 9:13 pm

   Ja, det går nok fint! Evt kan du bruke en rund kakeform? Gled deg! ?

   • Reply Frøydis December 8, 2015 at 9:16 pm

    Takk♡ God jul (litt på forhånd)♡

  Leave a Reply