2 ss olivenolje
1 løk. finhakket
3 fedd hvitløk
8-9 dl vann
1 stor terning kjøttbuljong
3 ss tomatpuré
0,5 pose frosne rotgrønnsaker
1 boks hakkede tomater
1 pk GoGreen røde linser (290g), skylles før bruk
ca 1 ss sukker
1 ts tørket timian
1 ts paprikapulver
salt, nykvernet pepper og litt sitronsaft (smak til)
1 pakke Perline med parmesanost (fra Rema) evt 1 pakke tortellini med ostefyll
parmesan og evt litt fersk basilikum, til servering
400 g karbonadedeig, du kan også bruke tilsvarende mengde annet kjøtt
1 egg, kjapt pisket sammen
50 gram brødsmuler av feks loff
2-3 fedd hvitløk, revet på den fine siden av et rivjern
0,5 ts havsalt
litt nykvernet pepper
olivenolje til å smøre stekebrettet
Slik lager du gryten:
Ha olje, løk og hvitløk i en jerngryte og surr mykt på lav varme. Ha i tomat på boks, tomatpure, vann, sukker, buljongterning og krydder og la småkoke under lokk så lenge som mulig eller så lang tid som det tar deg å lage kjøttbollene. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Ha i rotgrønnsakene slik at de får koke ca 30 minutter, så hvis du har dårlig tid hiver du dem oppi fra starten. Ha i linser og kjøttboller og kok opp. Når kjøttbollene er varme tilsetter du pastaen og lar alt koke til pastaen er ferdig, ca 3 minutter. Øs opp i din favoritttallerken, riv over parmesan og KOS DEG.
Slik lager du kjøttbollene:
Sett ovnen på 250 grader varmluft og smør et stekebrett med olivenolje.
Finn frem en foodprosessor og ha i alle ingrediensene til kjøttbollene og kjør til alt er blandet. Form runde, rustikke boller (på størrelse med en valnøtt med skall) med to teskjeer og sett på stekebrettet. Stek midt i forvarmet ovn i 8 minutter. Sett til side.
No Comments