Suksessterte

image_pdfimage_print

IMG_0090

Det er mandag, det er februar og det er vinterferie. Vi har akkurat kommet hjem fra en langhelg i Bergen, en tur alle hadde gledet seg til. Det skulle bli så bra. Barna gledet seg til å fly. Vi skulle beregne god tid, alt skulle være organisert og pakket i alfabetisk rekkefølge og vi skulle ankomme flyet som en smilende, harmonisk familie. I Bergen hadde vi planlagt en rekke spennede og familievennlige aktiviteter og alt skulle være så hyggelig og vellykket.

Slik. Ble. Det. Ikke.

Kort oppsummert. Forsinket til flyet, full firsprang til gate closing med håndbagasje og baby på slep. Sure blikk fra medpassasjerer i det vi svette og kavete strever oss gjennom flyet. Vel fremme i Bergen klagde barn 1 over dårlig form og siden falt de som fluer.

Det ble ikke slik vi hadde håpet. (Når blir noen gang livet slik man hadde tenkt?) Vi er ikke så vellykkede eller organiserte eller ryddige, vi gjør så godt vi kan.

Derfor er jeg ekstra glad i suksesskake. I tillegg til at den smaker så ubeskrivelig godt med den myke, gule kremen og den knasende mandelbunnen, så blir den alltid vellykket. Min personlige lille triumf.

Suksess på et fat.

Oppskriften har jeg fra moren til en venninne. Det er de oppskriftene som er de beste.

Du trenger:

Til bunnen:

5 eggehviter

200 g sukker 

250 g malte mandler (bruk mandelkvern)

1 ts bakepulver

Til kremen:

5 eggeplommer

1 dl kremfløte

125 g sukker

150 mykt meierismør

1 ts vaniljesukker

Til pynt:

mandelflak

Smør og kle en kvadratisk form med bakepapir (ca 26x26cm) eller tilsvarende springform.

Sett ovnen på 180 grader.

Begynn med å male mandlene med mandelkvern. Skill eggene, men vær nøye så det ikke kommer noe plomme med i hvitene. Pass også på å bruke rene og tørre redskaper.

Pisk eggehviter stive og tilsett sukker gradvis. Vend inn mandler og bakepulver tilslutt.

Fordel røren i formen og stek midt i ovnen i 25 minutter. Avkjøl kaken helt.

Slik lager du kremen:

Finn frem en litt liten kjele med tykk bunn. Ha i eggeplommer, sukker og fløte. Varm opp til kremen så vidt koker. Bruk middels varme og under konstant omrøring slik at blandingen ikke svir seg i bunn. Kremen vil tykne underveis.

La kremen avkjøles til romtemperatur og pisk inn smøret i 3-4 omganger med (elektrisk) visp. Ikke visp for mye, bare så smøret akkurat er blandet inn.

Bre kremen utover kaken og sett kaldt et par timer. Skjær i passende biter og server.

KOS DEG.

IMG_0092

 

 

Tips: Kaken kan fryses og holder seg også flere dager i kjøleskap. Den er glutenfri.

PS. TAKK til våre gode venner som hjalp oss gjennom helgen, dere er best!

(Visited 2,707 times, 4 visits today)

7 Comments

  • Reply Bente Lysaker February 23, 2016 at 5:10 pm

    Du Astrid, du Astrid! Du har nå så utrolig mange utrolig gode oppskrifter. Hvordan får du tid til alt…? Jeg har vært på vinterferie noen dager nå, og favoritten min på hytteturer er formkaken din med aprikos og hvit sjokolade. Alle “gir seg over”, (som det heter blant oss i voksne alder), og suksessen var sikret denne gangen også. I tillegg vartet jeg opp med rask og spicy thaigryte, som jeg hadde laget mesteparten av hjemme før jeg dro. Denne er også en gjenganger hos meg. En rett som er ny og har slått an blant gutta mine, er laksecurryen din.

    Suksessterte får bli en annen gang. Ha fortsatt fine “vinterferiedager” i solen.

    Hilsen Bente

    Sendt fra min iPad

    • Reply bollefrua February 26, 2016 at 12:03 pm

      Åh, så gøy å høre fra deg! Og så flink du er!! 🙂 Keep up the good work, som de sier og riktig god helg! Jeg har hatt syke barn i over en uke, sånn går no dagan. 😉

  • Reply Ruth-Evy Mo February 28, 2016 at 12:28 pm

    Gir meg over , av all energien du har (y) 🙂 Og: alle gode oppskriftene da ! Jeg lagde suksessterten til jul, og den fikk masse skryt…så takk for dèn oppskrifta (i springform) Artig å sette på bordet, med raspet sjokolade oppå.

    • Reply bollefrua February 28, 2016 at 9:51 pm

      Så herlig å høre!! 🙂 Sånt får jeg energi av. Ha en god uke, Ruth-Evy! 🙂

      • Reply Ruth-Evy Mo February 28, 2016 at 10:39 pm

        Takk, det samme til deg “bollefrua” 🙂 🙂

  • Reply Per May 14, 2017 at 12:15 am

    Endelig fått vaniljesukker og bakepulver fra Norge. Nå ligger suksessterte til kjøling, spennende!!

    Hilsen en trofast Bollefrue tilhenger i Houston, TX 🙂

  • Reply bollefrua May 14, 2017 at 7:17 am

    Så spennende!! Takk for hyggelig tilbakemelding. 🙂 Ha en god søndag! Hilsen regnfulle Oslo.. 😉

  • Leave a Reply