Seige sjokoladecookies med Smil-fyll og havsalt

image_pdfimage_print

IMG_0375

Er du klar for påskens beste sjokoladekjeks? Se for deg denne kombinasjonen: brownies, sjokoladecookies, Smil-sjokolade og havsalt. Passer til skitur, boklesing i sofaen, påskekrim, morgenkaffe og solvegg.

God påske! 🙂

Du trenger:

(ca 12-13 avhengig av størrelse)

50 g mykt meierismør

2 dl sukker

0,5 dl kakao

0,5 ts vaniljesukker 

1 egg

50 g sjokolade, 70%

0,5 ts bakepulver 

2 dl siktet hvetemel

1 pk Smil-sjokolade 

havsalt (til topping)
Smelt sjokoladen over vannbad og la avkjøles til lunken. Visp sammen smør og sukker og ha så i kakao, egg og vanilje. Rør inn den avkjølte sjokoladen i smør/sukker-blandingen. Bland mel og bakepulver og vend inn i røren. Sett røren inn i kjøleskapet i 30 minutter.

Sett ovnen på 175 grader.

Del deigen i 12-13 deler. Ta en del og flat ut i hånden din. Dytt inn en Smil-sjokolade og pakk den inn i deigen og rull til kuler. Legg kulene på er stekebrett kledd med bakepapir og strø havsalt på kulene. Stek midt i ovnen i 8 minutter og la kjeksene stå på brettet i 2-3 minutter før du legger dem over på rist. KOS DEG.

Oppbevares i tett boks.

IMG_0402

(Visited 1,297 times, 1 visits today)

3 Comments

 • Reply Inger Anne March 23, 2016 at 9:20 am

  Sukk, ikke en kalori i sikte….. 😉
  God påske 🙂

 • Reply Mari August 5, 2016 at 9:51 am

  Himmelske kjeks som alle sluker! Jeg pleier å bake de uten Smil (er ikke så glad i karamellen) og iblant blir de litt mindre seige enn man kan ønske seg. Det er mulig min noe ustabile komfyr spiller inn her. Men jeg lurer på om du har prøvd å lage disse med brunt sukker, nettopp for å gjøre de ekstra chewy? Takk for super oppskriftsblogg – den er alltid mitt førstevalg når jeg får lyst til å lage noe godt! 🙂

  • Reply bollefrua August 6, 2016 at 11:30 am

   Hei! Så utrolig hyggelig å høre fra deg! Kan hende du bør steke dem bittelitt kortere for å få dem seigere? Ellers tror jeg brunt sukker funker fint, men har ikke prøvd det selv. Fortsatt god lørdag! 🙂

  Leave a Reply