Dette føles som et av de innleggene hvor jeg har lyst til å rope: “UIMOTSTÅELIG GOD SJOKOLADEMOUSSEKAKE MED BROWNIEBUNN OG BRINGEBÆR! NEED I SAY MORE?”
Og trenger jeg egentlig si mer? Jo, forresten! En ting til. Den er ganske enkel å lage også. 😉
Du trenger:
Til bunnen:
2 egg
1,5 dl sukker
100 g smeltet meierismør
0,75 dl kakao
0,25 ts salt
1 tsk bakpulver
1,5 dl siktet hvetemel
1,5 dl frosne bringebær, knust lett i en brødpose med feks en kjevle
Til sjokolademoussen:
1,5 dl kremfløte
150 g 70% sjokolade, hakket
100 g Dronningsjokolade, hakket
0,5 dl sukker
0,5 dl vann
3 eggeplommer
3,5 dl kremfløte, pisket (ikke stivpisket)
Til pynt:
1 dobbel Daim, hakket
Slik lager du bunnen:
Sett ovnen på 200 grader. Finn frem en 20 cm bred springform og kle den med bakepapir i bunn. Smør kantene og dekk de også med bakepapirstrimler som stikker litt over kanten av formen. (Smøret gjør at papiret fester seg). Pisk så egg og sukker luftig. Tilsett smeltet smør og kakao. Bland sammen mel, bakepulver og salt og tilsett dette i egg-blandingen. Rør sammen til en glatt røre. Hell røren i formen og hell over frosne bringebær. Stek midt i ovnen i ca 27 minutter. Avkjøl i formen på rist.
Slik lager du moussen:
Ha den hakkede sjokoladen i en skål. Kok opp første mengde fløte og hell over sjokoladen. La stå et par minutter før du røren sjokoladen og fløten sammen til en glatt og blank krem.
Pisk andre mengde fløte halvstiv.
Ha eggeplommene i en liten skål og finn frem en elektrisk håndvisp.
Kok opp vann og sukker og dra kjelen av platen. Begynn å piske sukkerblandingen med vispen og hell samtidig i eggeplommer. Pisk til blandingen blir en kremet eggedosis.
Ha sjokoladekrem og eggedosis over i den piskede kremen og bruk en slikkepott til å forsiktig vende alt sammen til en glatt mousse. Hell moussen over den avkjølte bunnen og sett inn i fryseren. La kaken stå å stivne i fryseren i minimum 3-4 timer eller over natten.
La kaken stå i romtemperatur et par timer før servering. KOS DEG.
Oppskriften fant jeg hos “Hembakat”
19 Comments
Herlige oppskrifter. Er det mulig å få flere ved og følge bollefrua?
Ja, absolutt! Jeg kommer til å legge ut mye i tiden fremover, har bare vært travelt med hussalg i det siste.
Takk for gode oppskrifter. Har flere favoritter på bloggen din.
Jeg bakte denne kaken i går. Det står 3 egg i moussen, men skal eggehvittene brukes? Jeg lot være siden det ikke stod noe i forklaringen.
Hei! Det skulle bare være eggeplommer, rettet nå.Tusen takk! 🙂 Ha en fin uke. Håper kaken smaker!
Hei Bollefrua ?
Denne kaka så supergod ut! Tenkte å lage den til Vesleguttens familiebursdag. Kan den stå lenge i fryseren? Eller iallfall noen dager? Hadde vært kjekt, så slapp jeg å stresse dagen før selve feiringen…
Hei! kan helt klart stå noen dager! Ha en fin uke, Irene:)
Å herre, dette både ser og høres VELDIG godt ut!!
Tusen takk, Maria!:) Jeg elsker den. 😉
Hei! Er dette en kake som kan fryses ett par ganger hvis den ikke spises opp? Eller står den best i kjøleskap ett par dager?:)
Hei! Kaken står fint et par dager i kjøleskap og egner seg godt til å fryse. Frys den ned i stykker, så kan du tine et når du blir fysen. 🙂
Hei,
Hva slags sjokolade bør jeg bruke som gir god melkesjokolade/lys sjokoladesmak (ikke hvit, og vil ikke bruke mørk/70% sjokolade feks. men samtidig vil jeg ikke at den skal smake for søtt og kvalmende).
Tenkte prøve meg på denne på fre. Hvor stiv skal kremfløten piskes? ikke til krem?
Hei! Jeg synes kombinasjonen av 70% og Dronningsjokolade var veldig god og passe søt. Du kan evt forsøke bare Dronningsjokolade? Kremen skal være samlet til krem, men ikke stivpisket.
Hvor høy blir den kaken? Om det går ann å lage kaken med dobbelt opp me mousse? Å kan man bruke frukt som pynt istedenfor, eller blir det for tungt? Å kan man skippe bringerbær i bunnen? Tenkte å prøve den til konfirmasjon nå i mai. Å kan den lagen 1-2 dager i forveien? Å når er det lurt å pynte den? 🙂
Hei! Du kan fint skippe bringebær. Og pynt gjerne med frukt, men da rett før servering. Lykke til. 🙂
Jeg har bare 24 og 26 cm rund springform. Kan man bruke samme brownie å mousse oppskrifta eller skal den dobbles da?:)
Beklager sent svar! Ville laget halvannen oppskrift. Lykke til! 🙂
Må den stå i fryseren, eller kan den stå i kjøleskapet over natten?
Hei!
Jeg har bare testet i fryser.
Går helt fint med kjøleskap 🙂