Halvgrovt brytebrød i langpanne

image_pdfimage_print

IMG_0648

Noen ganger baker jeg noe jeg blir ekstra fornøyd med og da føler jeg meg så flink og glad. Og flink og glad kjennes godt, det! Dette fantastisk gode brytebrødet er akkurat en slik innertier. Et garantert vellykket, garantert mestringsfølelse, garantert superlett å få til. Og den velsmakende baksten er like god dagen etterpå, men kan selvfølgelig fryses. Vil du føle deg flink og glad? Bak litt, da vel! 🙂

IMG_0649

Du trenger:

(ca 24 stk)

6,5 dl siktet hvetemel

4 dl sammalt spelt

2 dl sammalt rug, fin

5 dl lunkent vann

50 g smeltet meierismør

1 pose tørrgjær

1,5 ts salt

1-2 ss lys sirup

Slik gjør du:

Du trenger en liten langpanne på ca 28×40 cm. Kle den med bakepapir.

Ha alle ingrediensene i en eltebolle og elt deigen godt i ca fem minutter. Det gjør ingenting at deigen er litt klissete. La deigen heve under plast i ca 50 minutter. Bruk en slikkepott og tipp deigen over i langpannen. Ha litt mel på hendene og klapp deigen jevnt ut i formen. Prikk deigen overalt med en gaffel og bruk en deigskrape eller lignende til å dele leiven i ca 24 ruter. Etterhev under plast eller rent håndkle i omtrent 30 minutter. Forvarm ovnen til 225 grader. Stek brødet midt i ovnen i ca 18 minutter, brødet er ferdig når det er gyllent og har en hul lyd når du banker på det. Avkjøl på rist. KOS DEG.

NB! EN PRAKTISK BESKJED: ALLE MINE E-POST-FØLGERE BLE DESSVERRE SLETTET I FORBINDELSE MED NY NETTSIDE, SÅ REGISTRER DEG PÅ NYTT OM DU ØNSKER MINE OPPSKRIFTER RETT I INNBOKSEN. 🙂

IMG_0651

(Visited 2,563 times, 1 visits today)

10 Comments

 • Reply Anne Zapffe April 25, 2016 at 6:29 am

  Denne må jeg prøve?

  • Reply bollefrua April 25, 2016 at 7:26 am

   Ja, gjør det! da tror jeg du blir glad. 🙂

 • Reply Hanne July 6, 2016 at 9:31 pm

  Allerede i kjøkkenmaskinen, Astrid! (Jeg bare nevner det ?)

  • Reply bollefrua July 8, 2016 at 4:41 pm

   Ble det digg, snuppa?:)

 • Reply Tone November 10, 2016 at 4:38 pm

  Spennende oppskrift! Er det noe jeg kan erstatte spelt melet med?

  • Reply bollefrua November 12, 2016 at 6:58 pm

   Bruk sammalt hvete!:)

 • Reply Sarah Mae Busch May 17, 2017 at 5:26 pm

  Hei. Eg har lage den fleire gongar men den ikkje steik i botnen. Den e rå i midten. Eg har gjørt sånn so va på oppskrifte. E det noke ej kan gjere det lufteg og saftig?

  • Reply bollefrua May 21, 2017 at 12:49 pm

   Hei! Høres ut som den ikke har stekt lenge nok. Alle ovner er også forskjellige.. leit å høre at det ikke ble bra, da.

 • Reply Synnøve Løseth August 20, 2019 at 10:53 am

  Hei Bollefrua 🙂

  Denne oppskrifta elsker jeg bare 😉 Har aldri vært så fan av og lage brød, men etter jeg begynte med denne så lager jeg ikke annen sort 🙂 Enkel og grei, og ikke minst veldig god 🙂 og det som og er genial det er at man legger bare i poser det som man spiser så blir det ikke kasta noe stort med brød 😀 JEG er i alle fall veldig fornøyd med denne 🙂

  • Reply bollefrua October 5, 2019 at 8:22 am

   Så hyggelig å høre at du liker oppskriften! 🙂

  Leave a Reply