Saftig sjokoladekake med luftig melkesjokoladeglasur

image_pdfimage_print

IMG_1219

Denne sjokoladekaken er, i all beskjedenhet, en av de beste jeg har smakt. Og jeg skulle ønske jeg hadde en god unnskyldning eller anledning da jeg bakte den, men sannheten er at jeg gjorde det bare fordi jeg hadde lyst. Og jeg angrer ikke. Selv om jeg måtte gi den bort på Facebook i redsel for å spise alt selv. Men vet du hva det fine er? At nå kan du også bake den bare fordi du har lyst! Og det er tomt her, så bare send restene dine til meg. Om det blir noen. 😉


Du trenger:
Til bunnen:

200 g smør
200 g hvitt sukker
200 g brunt sukker
2,5 dl vann
250 siktet hvetemel
3 ts bakepulver
5 ss kakao
2 egg
125 g seterrømme

Til glasuren:


175 g smør
3 ss kakao
2 ss seterrømme

1 ss sterk kaffe
100 g melkesjokolade, finhakket
200 g melis
1 egg



Slik lager du kaken:

Sett ovnen på 180 grader.
Smør og mel to runde former, 23 cm i diameter.
Ha smør, sukker og vann i en litt stor gryte og varm opp forsiktig til alt har smeltet. Bland godt sammen. Ta gryten av varmen og tilsett hvetemel, kakao, bakepulver, egg og rømme. Rør alt sammen til en jevn røre og fordel så røren jevnt i de to kakeformene. Stek midt i ovnen i ca 22-25 minutter. Stikk bunnen med en tannpirker (i tre) eller lignende. Hvis det fortsatt fester seg kakerøre til pinnen, så stek den litt til. Hvis pinnen er ren eller kun har et par smuler på seg, er bunnene ferdige. Ta dem ut og la avkjøle litt i formene før du forsiktig legger dem over på en rist. Avkjøl helt.

Slik lager du glasuren:

Smelt smøret på svak varme sammen med kakao. Rør inn rømme og melkesjokolade og bland forsiktig til sjokoladen har smeltet. Tilsett kaffe og melis og rør til du har en glatt glasur. Sett kaldt i ca en time.
Når glasuren er helt kald, pisker du den opp med en elektrisk visp. Ha i egget etter ca 1 minutt og pisk til en lys og luftig drømmeglasur! NB. Ta en god spiseskje med glasur og nyt! 😉
Legg en kakebunn på et fat og topp med ca 1/3 av glasuren. Legg den andre bunnen oppå og pynt kaken med resten av glasuren. Holder seg fantastisk god i dagesvis, bare oppbevar den kaldt.
KOS DEG.

IMG_1195

(Visited 5,490 times, 1 visits today)

12 Comments

  • Reply M July 12, 2016 at 10:04 pm

    Hei,
    Stemmer mengden hvetemel? Kaken min ble så løs at den falt fra hverandre ved montering :-/ (kakerøren var ganske tynn)
    Nydelig kake smaksmessig! 🙂

    • Reply bollefrua July 13, 2016 at 10:01 pm

      Så dumt! Er temmelig sikker på at det stemmer. Var den tørr, altså?

  • Reply Liv Kristin October 11, 2016 at 5:49 pm

    Fantastisk god! Denne blir laget igjen

    • Reply bollefrua October 12, 2016 at 9:16 am

      Hurra, min venn! Sees snart:)

  • Reply mille November 11, 2016 at 7:36 pm

    I glasuren, skal det 3 ss ferdiglaget kakao? Eller 3 ss bakekakaopulver?

    • Reply bollefrua November 12, 2016 at 6:47 pm

      Kakaopulver!:)

  • Reply Martine November 28, 2016 at 8:57 pm

    Kan denne fryses?:)

    • Reply bollefrua November 30, 2016 at 11:02 am

      Ja!:)

  • Reply Camilla January 19, 2017 at 12:51 pm

    Hei, kan denne kaken lages dagen før selskapet? Eller blir den da tørr sånn som mange sjokoladekaker blir?

    • Reply bollefrua January 19, 2017 at 2:09 pm

      Hei! Fortsatt like god dagen derpå. 😉

  • Reply Berit May 25, 2019 at 10:31 pm

    Kan man ikke steke bunnen i en form?
    Ellers takk for at du deler oppskriftene med oss.
    Ønsker deg en vakker helg 👍

    • Reply bollefrua October 5, 2019 at 8:24 am

      Det er mulig, men jeg har aldri prøvd det. 😉

    Leave a Reply